Elevii din mai multe scoli invata in frig

Mai multi elevi din judetul Timis care au inceput luni cursurile, fie au dardait de frig in salile de clasa, fie au fost trimisi acasa, din cauza ca temperaturile asigurate erau apropiate celor de afara.

Conducerile unitatilor de invatamant din mai multe localitati din judetul Timis nu si-au luat masuri pentru a face fata iernii, asa ca s-au trezit ca centralele de caldura nu functioneaza ori ca lemnele din curte nu sunt de buna calitate si nu pot incalzi salile de clasa. In aceasta situatie se afla unsprezece cladiri din intreg judetul, dintre care doua in municipiul Timisoara. Este vorba despre Liceul de Arte Plastice din Timisoara, Scoala Generala nr. 19 din Timisoara.

„La Deta, cursurile se tin in doua schimburi pentru ca exista probleme cu cladirea si incalzirea, la cladirea Liceului de Arte Plastice, de pe strada Mihai Emnescu, incalzirea centrala functioneaza la o capacitate de 75 la suta, la Generala 19, temperatura este scazuta in clase desi Colterm a facut lucrari, iar la Saravale, Primaria nu poate face focul pentru ca lemnele sunt ude, iar cazanul nu poate functiona la capacitate maxima din aceasta cauza”, a declarat in prima zi de scoala de dupa vacanta, inspectorul Marin Popescu, de la Inspectoratul Scolar Timis. Tot el mai spune ca nu Inspectoratul Scolar este institutia responsabila de aceste probleme, ci administratiile locale.

Jebelul a trimis copiii acasa

Ne puteți urmări și pe Google News

La Scoala cu clasele I-VIII din Jebel, directoarea a trimis 356 de copii si 40 de profesori acasa luni si marti, din cauza faptului ca centrala s-a defectat de doua ori in nicio zi. Centrala de incalzire, care are zece ani, a suferit doua avarii, din cauza infundarii cosului.

„Am avut o avarie. Centrala e instalata din 1997 si a avut probleme in luna noiembrie si in decembrie. Am pus-o in functiune, iar seara s-a stricat din nou”, a declarat directoarea Cristina Rotar. Primarul localitatii spune ca centrala a dat semne ca se strica, insa service-ul acesteia nu a putut fi asigurat inainte de a incepe scoala, pentru ca muncitorii nu lucrau pana in 7 ianuarie.

„Am contactat firma si abia luni au venit. Centrala are zece ani, nu ne-a mai facut niciodata asa ceva”, a declarat primarul de la Jebel, Sabin Bociu.

Frig

Scoli de gheata

> Liceul de Arte Plastice (Timisoara)    

> Scoala Generala Cenei

> Scoala Generala nr. 19 (Timisoara)     

> Scoala Generala Bogda

> Scoala Generala nr. 6 (Lugoj)      

> Scoala Generala Jebel

> Scoala Generala Checea

> Scoala Generala Saravale   

> Scoala Generala Seceani

> Scoala Generala Deta

> Scoala Generala Sanpetru Mare