Elena Udrea vrea un drum al vinului peste Prut

Elena Udrea vrea un drum al vinului peste Prut

Ministrul Turismului, Elena Udrea a declarat astăzi că a discutat cu autorităţile de la Chişinău pentru a dezvolta trei drumuri peste Prut: al vinului, al mănăstirilor şi al monumentelor culturale.

Drumul vinului ar trebui să lege podgoriile româneşti de cele din Republica Moldova.

“S-ar putea vizita fabricile de vinuri de la noi din ţară, iar din Vrancea s-ar putea apoi completa cu o vizită a centrului cultural european, care este Iaşiul, unde sunt multe obiective turistice, după care se poate trece în Republica Moldova unde sunt podgorii vestite”, a declarat Elena Udrea, citată de capital.ro.

Aceste proiecte ar putea fi finanţate cu fonduri europene, a precizat Elena Udrea. Mai precis, sumele ar putea fi folosite atât pentru reabilitarea infrastructurii de transport, cât şi a monumentelor. Dezinteres la nivel înalt Proiectul “Drumul vinului” a fost demarat tocmai de ministerul pe care îl conduce Elena Udrea. La vremea respectivă, fotoliul era ocupat de fostul ministru al Turismul Dan Matei Agathon. Un fost salariat al Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului a declarat pentru evz.ro că atunci când s-a angajat, prin 2004, se împiedica la tot pasul de cutii mari din carton, în care zăceau pliante cu informaţii despre “Drumul vinului”. Miniştrii s-au tot perindat pe la conducerea lui, însă proiectul a rămas în acelaşi stadiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ovidiu Gheorghe, preşedintele Patronatului Vinului, a declarat recent pentru evz.ro că nu poţi să faci un drum al vinului dacă nu ai şosele şi dacă ministerele nu se implică şi nu susţin producătorii.