Elena Udrea: Liberalii se ceartă cu PSD-iștii pe un post de vicepremier, dar sunt dispuși să renunțe la cota unică

Elena Udrea: Liberalii se ceartă cu PSD-iștii pe un post de vicepremier, dar sunt dispuși să renunțe la cota unică

Deputatul Elena Udrea i-a criticat pe liberali pentru faptul că au renunțat la cota unică de impozitare și au abandonat principala măsură economică care a adus Alianța Dreptate și Adevăr la guvernare în 2004.

"Liberalii au luat-o razna de tot. Se ceartă cu PSD-iştii pe un post de vicepremier (absolut nerelevant în construcţia guvernamentală şi în exercitarea puterii), dar sunt dispuşi să renunţe la cota unică, singurul element care le mai conferea o cât de mică legitimitate că se adresează unui electorat de centru-dreapta. E clar că PNL e un partid care funcţionează după hachiţele liderului său şi nu are niciun fel de plan pentru marea masă de români cu valori de dreapta, care îşi doresc egalitate de şanse, libertatea de a-şi urmări atingerea obiectivelor personale în detrimentul unui stat asistenţial. Mişcarea Populară condamnă public această gravă concesie făcută de liberali în ceea ce priveşte cota unică şi abandonarea principalei măsuri economice care a adus Alianţa Dreptate şi Adevăr la guvernare în 2004", se arată într-o postare pe Facebook a Elenei Udrea. Ministrul desemnat al Finanţelor, Eugen Nicolăescu, a anunţat ieri că liberalii sunt dispuşi să înlocuiască actuala cotă unică.

Potrivit Strategiei fiscal bugetare în perioada 2014 - 2016, publicată pe site-ul ministerului Finanţelor, Guvernul vrea să înlocuiască actuala cotă unică de 16%, şi să treacă la impozitarea progresivă a veniturilor, cu cote de 8, 12 şi 16%.