Elena Udrea cere PDL să se întoarcă la popor

Elena Udrea cere PDL să se întoarcă la popor

PDL a câştigat alegerile în mijlocul oamenilor şi acolo trebuie să se întoarcă, le-a spus Elena Udrea tinerilor adunaţi la Şcoala de Vară a Tineretului Democrat Liberal de la Eforie Nord. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului consideră că democrat-liberalii ar trebui să iasă pe teren şi să explice oamenilor măsurile dure pe care le-a luat guvernul, pentru că nu au de ce să se ruşineze cu acestea.

"Am ajuns astăzi în situaţia nefericită - din care trebuie să ieşim rapid - să ne luptăm cu PSD pe un electorat de 20-25%, care vine la vot nu neapărat din convingere, nu neapărat pentru principii. Unde e electoratul PDL din 2004 - 2008? Pe acesta trebuie să-l aducem înapoi", a spus Udrea, amintind cum, în 2004, tinerii stăteau la cozi ca să-l voteze pe Traian Băsescu.

"Cine va reuşi să scoată tinerii la vot va câştiga alegerile în 2012 şi în 2014", a mai declarat ea. Ministrul Turismului crede însă că PDL are şansa de a convinge din nou electoratul, cu condiţia să iasă şi să explice ce a făcut bine. "Ne trebuie mobilizarea şi curajul de a vorbi cu oamenii. Nu am greşit cu nimic şi dacă am făcut greşeli au fost minore şi s-au făcut cu bună-credinţă. (...)Este dreptul şi meritul nostru să câştigăm voturi pentru ceea ce am făcut la guvernare", a declarat liderul PDL. "Trebuie să spunem ce am făcut în realitate, nu ceea ce spun anumite televiziuni că am făcut".

Elena Udrea s-a oferit chiar pe sine drept exemplu: "Am avut curajul să ies printre oameni şi am şi azi curajul să ies printre oameni, pentru că ştiu că ceea ce am făcut, am făcut cu bună-credinţă". Aceasta a admis că există categorii de populaţie nemulţumite, cum ar fi bugetarii sau pensionarii ("recunosc că marea majoritate a pensiilor românilor nu sunt decente, nu pot permite un trai decent"), dar că PDL a fost în situaţia unui medic care, ca să repare o mână ruptă, a trebuit s-o rupă la loc, ca să se sudeze cum trebuie.

Ne puteți urmări și pe Google News

"USL nu poate lua majoritatea oricât s-ar chinui" Elena Udrea le-a declarat tinerilor democrat-liberali că în mod sigur PDL va câştiga alegerile în 2012. "Aţi văzut ce s-a întâmplat la alegeri (parţiale - n. red). USL nu poate lua majoritatea, oricât s-ar chinui, sondajele sunt doar pentru moralul lor. Se ceartă între ei, nu au pe cine pune candidat", a comentat ministrul. După ce s-a răfuit cu PSD, comentând că la acest partid cumpărarea de voturi este o practică şi că "ei sunt cei care au brevetat acest sistem", Udrea a admis că "niciun partid nu este scutit de această tară", dar că "PDL îşi câştigă voturile aşa cum a făcut până acum, cu proiecte, cu principii, cu soluţii la problemele oamenilor şi astfel vor veni la vot nu 30% ca acum, ci peste 50%".

Elena Udrea a fost aplaudată cu entuziasm de tinerii democrat-liberali, în rândurile cărora se bucură de mare popularitate. De altfel, Ministrul Turismului şi-a ţinut întregul discurs ca unul dintre tineri, transmiţând mesajul ei către "seniorii partidului" şi încheind cu ideea că acela care va reuşi să scoată tinerii la vot va câştiga alegerile în 2012 şi în 2014. Cum sloganul Şcolii de Vară a TDL este "Smart & Right" (adică "deştept şi corect/de dreapta"), Răzvan Mustea, preşedintele OT-PDL, a prezentat-o pe Udrea ca pe "o persoană nu doar smart and right, dar şi very beautiful (foarte frumoasă - n. red)".