"Bucureştiul poate redeveni Micul Paris şi poate atrage zeci-sute de mii de turişti. Pentru a reuşi acest lucru trebuie să rezolvăm câteva probleme presante", scrie ministrul pe blog, enumerând apoi câteva dintre aspectele care acum nu fac din Capitală un oraş atrăgător turistic.
"Este un oraş în care s-a construit mult în ultimii ani, de cele mai multe ori haotic. Cu siguranţă, multe dintre aprobările de construcţii, mai ales în zonele centrale şi vechi ale oraşului nu ar fi trebuit niciodată date. Actuala lege a urbanismului nu limitează, deşi ar trebui, numărul de etaje al unei clădiri. Ne trezim cu adevărate clădiri-patrimoniu care rămân pentru totdeauna în umbră din cauza unor blocuri de birouri mamut", spune Elena Udrea.
Problemele Capitalei: Renovarea centrului istoric şi câinii vagabonzi
Ministrul Turismului propune ca în zonele istorice, renovarea să se realizeze în aşa fel încât să se păstreze specificul perioadei. "Chiar aşa, cam când credeţi că se vor termina lucrările din centrul vechi al Bucureştiului?", se întreabă retoric Udrea, după care trece la problema câinilor vagabonzi.
"O altă problemă ar fi cea a câinilor vagabonzi. Trebuie să înţelegem ce mesaj trimitem către potenţialii turişti când în centrul Bucureştiului se plimbă în voie haite de câini", scrie democrat-liberala, care, de parcă şi-ar fi început deja campania electorală pentru postul de primar, mai spune că Bucureştiul are nevoie de "străzi mai curate" pentru a putea atrage turiştii. Astfel, scrie ea, atunci când turistul ajunge în Piaţa Romană, spre exemplu, să poată vedea cerul, nu doar cablurile agăţate de stâlpi.
Udrea se arată nemulţumită şi de preţurile mari din Capitală. "Atât timp însă cât preţurile din Bucureşti sunt comparabile cu cele din Viena sau Roma, nu ne putem aştepta ca turiştii să vină în valuri", scrie Elena Udrea, adăugând că "niciuna dintre aceste probleme nu sunt insurmontabile şi că depinde de noi să le rezolvăm şi să redăm oraşului strălucirea pe care a avut-o altădată". "Se poate, de asta sunt sigură; totul este să se vrea", încheie ea.
În această săptămână, evz.ro vă prezintă punctele tari, dar şi cele slabe ale Capitalei, în campania "Oraşul de Vis". Puteţi găsi aici reportaje şi interviuri despre ce înseamnă să trăieşti în Bucureşti.
Blaga şi Videanu o văd pe Elena Udrea primar al Capitalei
Ministrul de Interne Vasile Blaga susţine că Elena Udrea, numită recent interimar la şefia PDL Bucureşti, are "şanse reale să ajungă primar al Capitalei". Aceeaşi opinie o are şi Adriean Videanu, ministrul Economiei.
Invitat aseară la Antena 3, Vasile Blaga i-a urat succes colegei sale de partid în noua funcţie obţinută în PDL. "Cred că poate să se descurce bine", a adăugat el, rugat să comenteze numirea Elenei Udrea ca preşedinte interimar al organizaţiei PDL Bucureşti.
Întrebat apoi dacă noua funcţie este de fapt pentru Elena Udrea o trambulină pentru candidatura la primăria Capitalei, liderul PDL a afirmat că aceasta "poate fi o soluţie". "Să vedem cum evoluează lucrurile în timp, cum evoluează percepţia publică pentru fiecare dintre noi, pentru că până la urmă, noi am luat o decizie corectă, spun eu, să ne prezentăm în alegeri cu cel mai bun dintre noi şi bun în sensul în care te vede electoratul. Din acest punct de vedere, eu cred că are şanse. Deşi aş vrea să spun că Oprescu este un contracandidat serios pentru oricine", a comentat Blaga.
De altfel, un alt lider important al PDL, Adriean Videanu, a spus că ministrul Dezvoltării Elena Udrea are parte de o evaluare pozitivă în partid şi un segment de încredere important în Capitală, ceea ce i-ar permite să câştige Primăria.
"Elena are un segment de încredere important în Bucureşti. În opinia mea, dacă va dori să facă carieră la Bucureşti, părerea mea e că are toate şansele", a declarat Adriean Videanu, ieri, la Antena 3, întrebat de moderator despre  eventuala candidatură a Elenei Udrea la primăria Capitalei.