Evenimentul Zilei > Politica > ELENA BĂSESCU: „Tata mi-a spus «mai aşteaptă»”
ELENA BĂSESCU: „Tata mi-a spus «mai aşteaptă»”

ELENA BĂSESCU: „Tata mi-a spus «mai aşteaptă»”

Retragerea Elenei Băsescu din PDL pentru a candida ca independent la europarlamentare a avut în spate convingerea tatălui său că prezenţa sa pe liste va afecta imaginea partidului.

Primele explicaţii ale gestului au fost date de fiica preşedintelui aseară, într-un interviu la Antena 1. „Ce nu vreţi să recunoaşteţi nici dumneavoastră, nici tata este că eu am crescut în curte la Mo drogan”, a făcut ea publice, voalat, disensiunile cu Traian Băsescu pe subiectul implicării în politică.

Potrivit Elenei Băsescu, tatăl său a fost cel care i-a descurajat candidatura anul trecut la locale, dar şi la parlamentare. Cât despre europarlamentare, preşedintele ar fi aflat „din ziare”, susţine ea, moment căruia i-a urmat „celebra discuţie” anticipată de şeful statului la TVR pe 9 martie. „În urma acestei discuţii, am hotărât să nu candidez pe listele PDL, pentru a nu afecta imaginea acestui partid. Tatăl meu mi-a spus de multe ori „mai aşteaptă, mai aşteaptă”, dar n-o să fie momentul potrivit niciodată. De ce să mai aştept? Mă duc independent”, a spus ea, declarându-se „conştientă” că numele o va ajuta „foarte mult”.

Odată cu apariţia TV a Elenei Băsescu, a fost făcut public, la Antena 1, şi primul sondaj de opinie CCSB care o include. La doar câteva ore de la anunţarea candidaturii independente, 16% dintre respondenţi au declarat că ar vota-o, situând- o pe locul al treilea în opţiunile pentru europarlamentare, după PDL (35%) şi PSD (30%). Studiul a fost realizat telefonic, în perioada 18-19 martie, pe un eşantion de 802 persoane şi are o marjă de eroare de 3,5%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: