După ce că n-are habar de economie şi l-a adus pe Pogea de pe drumuri, mai dă şi lecţii, deşi primul-ministru nu e mai capabil nici decât Dan Nica. Oricum, toată lumea ştie că Pogea e omul de casă al lui Videanu, cei doi furând împreună marmură şi borduri, şi, de aceea, sunt vulnerabili. Când respiră Videanu, vrea să facă bani, când deschide vorba – e un business în spate. Prima Casă e o vrăjeală, o bagabonţeală pe care Pogea – cum s-a făcut ministru de finanţe, cum s-a făcut foarte deştept – nu trebuie lăsat să o facă de către jumătatea de guvern pesedistă. Tâmpitul de Berceanu spune la întâlnirea coaliţiei că nu sunt probleme cu seceta. Blaga dă şi el lecţii. Numai dimineaţa, că după-amiază are o problemă. Alături de Murgeanu, Blaga are şi nişte firme care fac pereţi. S-au dus o sută şi ceva de milioane de euro la anveloparea blocurilor, dar pe Blaga şi pe Murgeanu nu-i interesează decât să se cumpere pereţii de la firmele pe care ţi le spun ei. BNR, Radio, Agerpresul şi Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari sunt alte câteva probleme care trebuie rezolvate. Băsescu? Ăsta e cel mai mare rău! E Iuda!

Acestea sunt, aproape cuvânt cu cuvânt, doar câteva dintre concluziile PSD-iştilor Geoană, Dragnea, Mazăre sau Iliescu referitoare la cooperarea cu PDL-iştii, partenerii lor de guvernare. Ele au devenit publice la baroniada pesedistă pompos intitulată şedinţa Comitetului Executiv Naţional, de la Turnu-Măgurele. Deşi discuţiile s-au desfăşurat cu uşile închise pentru presă, într-un hotel deţinut de „vicele” Liviu Dragnea, zoaiele vărsate în capul partenerului de coaliţie pe parcursul strategicei reuniuni au ajuns, misterios, la postul lui Vîntu. Aparent, „stenograma” insultelor n-ar fi rău ticluită. Ăştia sunt praf, noroc cu noi, care suntem curaţi! Başca, expunere mediatică generoasă.

Au ieşit pedeliştii şifonaţi după această săpuneală demnă de o ţaţă care se dezlănţuie la coafor pe seama bărbăţelului infidel, spre deliciul celorlalte purtătoare de bigudiuri? Cu siguranţă. Dar nu mai rău decât pesedeii foarte gureşi în absenţa partenerului! Ceea ce nu s-ar putea zice şi despre miniştrii lui Geoană din guvernul Boc, care au tăcut mâlc pe parcursul celebrei vizite de lucru făcute de Traian Băsescu la Palatul Victoria.

Înainte de toate, intrigă limbajul folosit: termenii în care se exprimă reprezentanţii unui partid pretins responsabil îi apropie de retorica lui Vadim, dar riscă să-i alunge spre alte zări pe acei alegători preocupaţi de criză şi nu de invective. În plus, înfierarea proletară dă apă la moară absenteismului. La ce să mai votezi în ţara asta dacă invariabil ajung la putere numai hoţi şi tâmpiţi?! Apoi, PSD-ul îi face un serviciu nesperat şi opoziţiei, ridicând la fileul outsiderului Crin Antonescu o minge pe care acesta a trosnit-o ieri cu toată forţa în terenul puterii – „guvern incapabil, iresponsabil şi corupt”. În fine, bălăcăreala PSD-ului se poate răsfrânge chiar asupra acestei formaţiuni politice, care şi-a reunit mărimile pentru a discuta despre ieşirea de la guvernarea pe care o împarte cu hoţi şi incapabili. Însă, după nişte friptane din gospodăria de partid şi de stat, s-a decis să se mai rămână o vreme în preajma ciolanului. Ura şi la toamnă!

CITIŢI ŞI:

"Am ajuns să ne dea lecţii tâmpitul de Berceanu şi ţâşti-bâştiul Boc!"

Mazăre: „Să scăpăm de Iuda ăsta de Băsescu”