EDITORIALUL EVZ: Mărturisesc, sunt o cucuvea plătită de Cotroceni să-l hulească pe Crin

EDITORIALUL EVZ: Mărturisesc, sunt o cucuvea plătită de Cotroceni să-l hulească pe Crin

Crin Antonescu m-a demascat: sunt parte a grupului de cucuvele plătite de Cotroceni să maculeze onoarea diafană a PNL. Mă miră că i-a luat atât de mult timp să o spună. Gâdea, Badea şi Ciutacu ştiau de mult.

Mi se pare puţin amuzant faptul că invitatul permanent al lui Dan Voiculescu în studiourile Antenei 3 se crede victima unei campanii de propagandă "fără precedent". Este adevărat, suntem vreo câţiva, putem fi număraţi pe degetele de la o mână, două, care ne ambiţionăm să scriem despre subiecte care nu interesează pe nimeni: dosarul de securitate al lui Voiculescu, resuscitarea unui fals pericol maghiar sau protecţia pe care toate partidele parlamentare, subliniez toate!, o acordă corupţilor şi turnătorilor. Nu că ne-am face speranţe că am schimba ceva. Şi ştiu, Crin Antonescu ar vrea să citească doar despre dictatorul Băsescu. Dar merită menţionat faptul că unele din cele mai dure dezvăluiri despre afacerile dubioase ale partidelor aflate la guvernare le-au făcut tocmai "cucuvelele tocmite în propaganda Palatului Cotroceni" (apud Antonescu) - "Hotnews", "Kamikaze" sau "Evenimentul zilei". Şi este interesant că mare parte din aceste dezvăluiri au fost ignorate de televiziunile aliate cu Antonescu şi Ponta. Nici un cuvânt la Antena 3 şi Realitatea TV despre afacerile ginerelui lui Blaga cu companiile controlate de Berceanu şi Videanu. De ce? Pentru că Blaga are imunitate la aceste televiziuni. La fel, nici o vorbă despre faptul că deputatul PDL Sorin Buta a fost colaborator al securităţii. Cum să vorbeşti despre acest caz când eşti aliat cu "Felix" şi îl menţii în consiliul de administraţie al radioului public pe Ducu Bertzi? Exemplele ar putea continua: Hotnews a scris despre faptul că prietenul lui Boc, deputatul PDL Daniel Buda, a iniţiat legiferarea unei clauze de impunitate pentru avocaţi, clauză care l-ar putea scoate pe Cătălin Voicu din închisoare, iar "Evenimentul zilei" a documentat strania coincidenţă dintre sponsorii PDL şi firmele abonate la contracte cu statul.

Crin Antonescu, un liberal care luni şi marţi se luptă cu dictatura, nici măcar nu este interesat de dezvăluiri despre corupţia celor aflaţi la putere. Ştie că dacă el va ajunge la Cotroceni, iar Ponta la Palatul Victoria, tot ce vor face oamenii săi va fi să copieze şi să perfecţioneze actualele tehnici de sifonare a banului public. Liderii USL trăncănesc tot timpul despre corupţia celor din PDL, dar, pe de altă parte, îşi propun să emasculeze DNA şi anunţă public că, atunci când vor veni la putere, se vor răzbuna pe judecătorii care îi bagă în arest pe clienţii PSD şi PNL. Nici Crin Antonescu, nici Victor Ponta nu au nimic de spus despre faptul că, dintre cei trei europarlamentari care s-au lăcomit la şpaga oferită de jurnaliştii sub acoperire de la "Sunday Times", singurul care refuză să plece din legislativul de la Strasbourg este românul Adrian Severin, colegul lor de partid şi de alianţă. Este ridicol ca Antonescu sau Ponta să se plângă că ar fi victimele vreunei campanii de propagandă atâta vreme cât televiziunile cu care se află în simbioză, şi care deocamdată domină piaţa informaţiilor publice, au băgat sub preş scandalul Adrian Severin.

Eu însă îl înţeleg pe Crin Antonescu: dacă vrei să visezi noapte de noapte că eşti stăpânul absolut al Palatului Cotroceni, Gâdea şi Ciutacu îţi îngână cel mai frumos cântec de leagăn. Îmi pare rău că sunt cucuveaua care-i tulbură lui Antonescu somnul prezidenţial. P.S.: Un grup de tembeli (îmi cer sincer scuze faţă de cititori, dar nu pot să folosesc un cuvânt mai elegant) din Abrud au făcut ieri un miting împotriva detaşării lui Csibi Barna în localitatea lor. Dacă ar fi avut şi creier, nu doar gură cu care să zbiere, îl primeau cu pâine şi sare, îi ofereau găzduire, îl invitau la masă, îl ascultau şi îi răspundeau cu înţelegere. Mai mult nu este de spus despre această istorie stupidă.

Ne puteți urmări și pe Google News