EDITORIALUL EVZ: Banda de la A3 nu-l lasă pe Băsescu să revină la Cotroceni

EDITORIALUL EVZ: Banda de la A3 nu-l lasă pe Băsescu să revină la Cotroceni

Să nu aveţi speranţe deşarte. Crin Antonescu nu va ieşi din Palatul Cotroceni prea repede. Deocamdată lucrurile merg (aproape) aşa cum a stabilit Dan Voiculescu.

Curtea Constituţională a fost castrată, pe Avocatul Poporului şi pe preşedinţii celor două camere ale Parlamentului i-au concediat călcând pe legea fundamentală, iar Băsescu va fi dus la referendum. Până la sfârşitul toamnei, Antonescu ajunge preşedinte, prin alegeri. Aş evita cuvintele "libere şi democratice", dar cui îi pasă? Guvernul ştie deja cum va fenta decizia Curţii Constituţionale, care susţine că este nevoie de o prezenţă de peste 50% pentru validarea referendumului de demitere. Este evident că liderii USL erau pregătiţi să nu pună în aplicare, până la referendum, decizia Curţii, pasând mingea către parlamentul aflat în vacanţă. Lovitură de stat? Urlă presa străină, creştin-democraţii şi cancelariile occidentale? Şi ce? Într-o lună, două, liderii europeni se vor plictisi să ne dea lecţii, nu este rolul lor să ne scoată din mlaştină dacă noi nu vrem. Să nu uităm că Ponta a mai spus că respectă deciziile Curţii, dar s-a dus fără ruşine la Consiliul European. Nici poporul nu va fi prea impresionat dacă UE se supără, nu ne ridică MCV-ul, nu ne primeşte în Schengen şi ne taie fondurile. Povestea cu mecanismul de verificare, cu lupta împotriva corupţiei, nu trece dincolo de un pâlc de elitişti, în frunte cu Monica Macovei şi oengiştii ei. Schengen? Un moft. Putem trece graniţa şi cu buletinul. Cât despre fondurile din care până acum am absorbit sub 9%, percepţia publicului este că oricum aceşti bani ajung la clientela politică şi la un grup restrâns de iniţiaţi în încâlcita birocraţie europeană.

Vă enervează cinismul meu? Îmi pare rău, cred că este mai bine să fim realişti. Oamenii aceştia, Voiculescu, Ponta, Antonescu, cei din jurul lor, nu vor accepta să-l lase pe Băsescu sub nicio formă să se întoarcă la Cotroceni! Antena 3 nu se întoarce în Opoziţie. Le este de neconceput scenariul în care Băsescu redevine preşedintele României. Sub conducerea fostului turnător Voiculescu, USL duce o luptă pe viaţă şi pe moarte. Toţi îşi joacă viitorul. Ponta ştie că va fi declarat, oficial, plagiator şi va mai fi premier doar dacă la Cotroceni se află companionul său Antonescu. Acesta din urmă este conştient, la rândul său, că nu poate aştepta prezidenţialele din 2014 şi nu supravieţuieşte umilinţei unei victorii a lui Băsescu. În sfârşit, în cazul celui de-al treilea membru al bandei, Dan Voiculescu, discutăm despre perspectiva puşcăriei...Una peste alta, în spatele loviturii constituţionale sunt nişte oameni pe care faptele rele i-au unit şi care ştiu că scapă doar dacă luptă împreună, până la capăt.

Ce-i de făcut? Nu ştiu. Repet, pentru naivii care mai au iluzii: odată ce a făcut ceea ce a făcut cu preşedintele României, această Putere nu mai are scrupule. Ceea ce s-a petrecut la IICMER, ICR, Arhive şi la radioul şi televiziunea publică a fost un test. Atacul asupra jurnalistei Carmen Valică arată cât de strâns va fi controlul pe care vor încerca să-l exercite asupra societăţii. Pregătiţi-vă pentru patru ani de epurări, de ură şi de răzbunări motivate politic fără precedent în istoria României din 1990 până acum. Sper să greşesc...

Ne puteți urmări și pe Google News