Mircea Dolha a fost prezent pentru a treia oară la Curtea de Apel Cluj, instanță la care se judecă apelul în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. De tot atâtea ori, viceprimarul din Baia Mare a reușit să înșele “vigilența”.

La termenul de azi, avocatul viceprimarului Dolha a cerut sesizarea Curții Constituționale sub motivul că înregistrările din dosar au fost făcute de persoana care l-a denunțat pe edil că i-ar fi cerut mită suma de 15.000 de euro, fără aprobarea unui judecător.

Sub acest motiv, Mircea Dolha a cerut și suspendarea procesului până când judecătorii de la Curtea Constituțională se vor pronunța asupra excepeției ridicate.

De cealaltă parte, Direcția Națională Anticorupție susține faptul că înregistrările din dosar, care îl incriminează pe Mircea Dolha, au fost autorizate de un judecător în termenul legal de 48 de ore după ce au fost efecuate, așa după cum prevede Codul de Procedură Penală.

Tergiversarea judecării dosarului

De remarcat este faptul că în acest proces, Mircea Dolha a ridicat a doua execepție de neconstituționalitate. Prima dată, Dolha a motivat faptul că este avocat și că instanța care trebuie se judece procesul este Curtea de Apel Cluj și nu Tribunalul Maramureș. Când și-a dat seama că poată obține o achitare la Tribunalul Maramureș, Dolha a demisionat din calitatea de avocat, iar excepția ridicată a rămas fără obiect.

La ieșirea din sala de judecata Dolha a spus că nu încearcă să fugă de justiție ci se apără “cum știe el mai bine”.

“Înțeleg să mă apar cum știu eu mai bine. Doamna procuror întotdeauna va acuza. Ați vrea să țină cu mine? Ar fi chiar culmea. Eu înteleg să mă apăr cum cred eu că e de cuvință șî în baza legii. Nu trebuie să existe o teamă că aș dori să tergiversez ci doar este vorba de o precauție”, a spus viceprimarul Dolha, la ieșirea din sala de judecată.

Viceprimarul din Baia Mare este acuzat de trafic de influență deoarece ar fi pretins suma de 15.000 de euro de la o femeie care solicita cumpărarea unui teren aflat în proprietatea municipalității, pentru a determina Consiliul Local Baia Mare să voteze în acest sens.