Editura Evenimentul si Capital

ECO SUD SA – investiție de 1,5 milioane de euro la Craiova (P)

Autor: | | 0 Comentarii | 937 Vizualizari

Grupul Eco Sud, lider în gestionarea și tratarea deșeurilor, ce deține o cotă de piață de peste 20% în România în acest domeniu, continuă seria investițiilor în protecția mediului și managementul deșeurilor prin construirea Celulei 6 și modernizarea Depozitului Ecologic Mofleni.

Lucrările de modernizare și dezvoltare a Celulei 6 a Depozitului Ecologic Mofleni, în valoare de peste 1,5 milioane de euro, fac parte din angajamentul asumat de Grupul Eco Sud pentru creșterea standardelor de protecție a mediului și, implicit, a protejării sănătății populației din județul Dolj, conform unui comunicat de presă.

“Până în anul 2005, deșeurile din Municipiul Craiova și județul Dolj erau depuse la întâmplare în aer liber, în diverse locuri pe maidane și în apropierea locuințelor, fără asigurarea protecției pânzei freatice, fără o gestiune controlată și fără acoperire, expunând populația Craiovei la îmbolnăviri cauzate de împrăștierea pulberilor sedimentabile și a particulelor în suspensie provenite din deșeuri. Compușii organici volatili, oxizii de azot și amoniacul degajate de gunoaiele aruncate la întâmplare și aflate în putrefacție, reprezentau cei mai toxici compuși care, prin împrăștiere, provocau boli ale aparatului respirator și digestiv. Componentele toxice din deșeuri se scurgeau în pânza freatică, contaminau apele din jur și ajungeau în fântânile locuitorilor din Municipiu și din județ”, relatează medicul specialist în medicină de familie din Municipiul Craiova, doamna Doina-Daniela Rădoi.

În anul 2005 Eco Sud realizează cea mai importantă investiție de mediu privată din județul Dolj și preia gestiunea deșeurilor din Municipiul Craiova și din unele localități din județ, asigurând o protecție a cetățenilor împotriva factorilor de mediu dăunători la nivelul standardelor europene, iar toate aceste pericole pentru sănătatea populației au dispărut treptat.

Cu o tehnologie modernă și soluții ecologice inovatoare - printre componente fiind elementele impermeabilizării minerale, geomembrana, geotextilul, tuburile de drenaj, geocompozitul, stații de epurare cu osmoză inversă dar și instalații moderne de ardere a biogazului produse în țări occidentale cu experiență consacrată în acest domeniu, faclă cu ardere la temperaturi de peste 1000⁰C– Depozitul Ecologic Mofleni este un exemplu de bune practici în domeniul managementului deșeurilor.

Dincolo de beneficiile pentru mediu și economie, importanța investiției constă și în crearea de noi locuri de muncă directe și indirecte, prin implicarea activă a societăților care se ocupă de salubrizare și prin reciclarea și reintroducerea deșeurilor în circuitul economic.

Dar care sunt schimbările din următorii 20 ani?

“Zona metropolitană Craiova va reprezenta motorul economiei din Oltenia, asigurând locuri de muncă, servicii și va deține rolul de catalizator al creativității și inovării la nivelul întregii zone. Craiova și județul Dolj vor avea parte de schimbări demografice accelerate și estimăm că peste 70% din populația județului va trăi în oraș. Creșterea populației urbane va duce și la schimbări industriale, sociale și urbanistice care vor duce la creșterea consumului de resurse și, în consecință, la o generare rapidă și în cantități mari a tuturor tipurilor de deșeuri, de la deșeuri toxice și nocive până la deșeuri urbane și industriale”, spune domnul Conferențiar universitar doctor Radu Bălună, doctor în Științe Economice din cadrul Facultății de Științe Economice Craiova.

“Ca să construim un viitor sigur pentru comunitățile urbane trebuie să fim predictibili. Eco Sud deține soluții pentru gestiunea eficientă a deșeurilor și are viziune în timp, dovadă fiind investițiile în infrastructura ecologică pe care o gestionează, în specializarea personalului și creșterea gradului de reciclare în instalațiile pe care le operează. Un management eficient al deșeurilor depinde însă, în mare parte, de modul în care autoritățile județului înțeleg și promovează aceste shimbări și aceste soluții”, a declarat Directorul General al grupului Eco Sud, Adrian Scarlat.

“Eco Sud deține soluții complete în managementul deșeurilor, menite să răspundă nevoilor în permanentă schimbare din domeniul ecologic. Prin investiții importante în extinderea capacităților și în tehnologii noi, Eco Sud întărește conceptul de economie circulară și a principiului țintei de ”zero deșeuri”, stabilite în politicile de mediu ale Uniunii Europene”, a spus Dan Stănoaia, Director Comercial în cadrul Eco Sud.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI