Echipa feminină de handbal, eliminată de Ungaria

Echipa feminină de handbal, eliminată de Ungaria

Echipa feminină de handbal a României a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului olimpic, după o înfrângere în faţa Ungariei. Ungaria a condus meciul de la un capăt la altul, chiar dacă făcuse un turneu modest până astăzi, cu înfrângeri la scor în faţa Coreei de Sud şi Rusiei. Unguroaicele au jucat formidabil pe extreme şi s-au desprins decisiv la începutul reprizei secunde. Contraatcurile şi loviturile de la 7 metri ne-au adus majoritatea golurilor din prima parte.

România a punctat foarte rar din atacuri poziţionale, şi atunci datorită forţei lui Carmen Amariei.

Maier a fost singura jucătoare a României care a convins în meciul cu Ungaria, având un procentaj extraordinar, 11 goluri din 13 aruncări. Socotită a fi cel mai bun centru din lume, Anita Gorbicz a condus perfect ofensiva Ungariei şi jucătoarele maghiare se găseau de multe ori în poziţie de unu contra unu cu portarul României.

Tânăra speranţă a handbalului feminin românesc, Cristina Neagu, şi-a intrat în mână abia spre finalul meciului, când diferenţa era mult prea mare pentru a spera la o revenire.

Ne puteți urmări și pe Google News

În semifinale, Ungaria va întâlni învingătoarea din întâlnirea Rusia - Franţa.

România s-a calificat în sferturile de finală ale turneului după patru victorii şi o înfrângere în grupa C. Singura înfrângere a româncelor a fost cea în faţa Norvegiei, 23-24.

Ungaria nu a mers prea bine în grupa B, unde a avut ca mari rivale Rusia şi Coreea de Sud. Cu înfrângeri la scor în ambele meciuri cu favoritele grupei, Ungaria a încheiat grupa abia pe locul trei, după o victorie la şase goluri diferenţă în faţa Suediei. Comentariul meciului România - Ungaria 30-34:

Min 58. Neagu pare în formă pe acest final de meci, dar România nu mai are timp să revină.

Min 55. Cinci goluri diferenţă pentru Ungaria, după o finalizare inspirată a Adinei Meiroşu.

Min 52. Trei goluri consecutive pentru românce, care duc scorul la 24-30.

Min 48. România nu reuşeşte nimic în atac şi unguroicele merg "ceas". 21-29.

Min 43. Neagu ratează de la 7 metri şi unguroiacele înscriu din nou. Atacul ne aduce superioritatea numerică, după un faul la Elisei.

Min 41. Ungaria joacă bine cu extremele şi înscrie două goluri. Neagu înscrie de trei ori la rând şi duce scorul la 21-24.

Min 40. Ne apărăm foarte slab şi unguroicele înscriu de pe extrema stângă. În sfârşit, România înscrie prin Elisei. Imediat, Gâlcă înscrie li reduce diferenţa la patru goluri. Min 37. Ungaria se desprinde la patru goluri, cel mai mare avns de până acum.

Min 35. Maier înscrie dint-un 7 metr obţinut de pivotul Gâlcă. Al zecelea gol pentru Ramona Maier. Beşe greşeşete în apărare şi unguroaicele înscriu cu pivotul.

Min 33. Greşim pase simple şi unguroaicele profită imediat şi se desprind la trei goluri. Min 31. România începe bine repriza secundă şi Maier înscrie pentru 15-16. Ratează Gâlcă un contraatac care putea să readucă egalitatea. La pauză, Ungaria are două goluri avans. Min 30. Pasă greşită de Lecuşanu şi Ungaria se desprinde la trei goluri. 13-16. Încă o eliminare pentru unguroaice. Nagu profită de superioritate şi înscrie de la 9 metri. Min 28. Greşită pasă pentru pivotul Gâlcă şi Ungaria înscrie după o acţiune rapidă. 13-15.

Min 26. Carmen Amariei înscrie cu o aruncare foarte puternică de la 9-10 metri de poarta lui Palinger. 13-14. Time-out cerut de Gheorghe Tadici. Min 24. Înscrie Maier cu o boltă perfectă şi Tereza Pîslaru apară o aruncare de la distanţă. 12-13. Min 22. Un nou gol pentru Maier, dar Gorbicz înscrie imediat din 7 metri. 11-13. Eliminare de două minute pentru unguroaică.

Min 20. Gol Ungaria, după una dintre puţinele greşeli ale Luminiţei Huţupan. Amariei înscrie imedait cu o aruncare de la semicercul de la 9 metri.

Min 17. Al şaselea gol al meciului pentru Ramona Maier. 9-9.

Min 15. Apără foarte bine Luminiţa Huţupan, dar nu reuşim să ne facem atacurile. Înscrie Maier, dintr-un 7 metri obţinut de Ionela Gâlcă. Încă un gol pentru Maier, după un contraatac.

Min 11. Revenim prin golurile lui Maier (7 metri) şi Meiroşu. 6-7.

Min 9. Bară a Valentinei Elisei şi unguroaicele profită şi finalizează cu gol atacul. 3-6. Imediat înscrie Carmen Amariei, după un contraatac în care a contat decisiv pasă foarte bună a lui Meiroşu.

Min 6. Merge bine jocul cu extrema şi Elisei înscrie. Ungaria înscrie însă imediat şi se menţine la conducere. Al doilea gol deja pentru Gorbicz, care duce scorul la 3-5. Min 3. Ramona Maier înscrie primul gol al României, după un contraatac. Maier înscrie şi golul doi, după o lovitură de la 7 metri.

Început bun al Ungariei, care se bazează pe inspiraţia centrului Anita Gorbicz.