EBA, Vadim şi Becali, viitori europarlamentari

EBA, Vadim şi Becali, viitori europarlamentari

În urma unui sondaj de opinie realizat de INSOMAR arată că cei trei ar obţine voturile necesare de a intra în Parlamentul European, dacă aceste alegeri ar fi organizate acum.

În ceea ce priveşte marele partid câştigător, acesta este PD-L, urmat de PSD, PNL şi UDMR, candidatul independent Elena Băsescu şi PRM.

Un alt element important subliniat de rezultatul acestui sondaj este încrederea tot mai mică în politicienii români. Singura excepţie de pe scena politică este Crin Antonescu, noul lider liberal, a cărui încredere a crescut de la aproape 15%, la începutul acestui an, la 32%, în urma acestui sondaj.

Comandată de RTV, cercetarea a fost realizată în perioada 26 martie - 5 aprilie, în contextul în care arestarea lui Gigi Becali a avut loc pe 2 aprilie. Astfel, rezultatul ar putea fi uşor diferit dacă ar fi repetat în perioada următoare, când Becali se află în arest, este proaspăt demisionat din PNG şi înscris pe lista PRM-ului la europarlamentare, ocupând poziţia secundă, după Vadim Tudor, pe listele de candidaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce priveşte încrederea populaţiei în politicieni, pe primul loc se află preşedintele Traian Băsescu (43%), urmat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu (36%). Următoarele locuri sunt ocupate de Crin Antonescu (32%), care l-a devansat pe liderul PSD, Mircea Geoană (31%), în opinia exprimată de cele 2.430 de persoane care au participat la sondaj.

Cel mai mare perdant este premierul Emil Boc. Acesta s-a clasat pe locul cinci în topul celor mai de încredere figuri politice, cu 28%.