E142: verde S, colorant sintetic, restricții globale și riscuri

E142: verde S, colorant sintetic, restricții globale și riscuri

E142: Verde S - acest colorant sau aditiv alimentar se afirmă ca un maestru al nuanțelor verzi. Acest colorant alimentar artificial își face simțită prezența într-o gamă variată de produse, de la dulciuri rafinate și băuturi răcoritoare la produse de patiserie sofisticate și conserve.

E142 sau Verde S (colorant, aditiv) este un ingredient ce conferă produselor o nuanță intensă și atrăgătoare de verde. Vom explora originea și utilizarea sa în industria alimentară, descoperind cum acest colorant reușește să îmbunătățească aspectul vizual al produselor noastre preferate.

E142 are o doză zilnică maximă recomandată de 5 mg/kg corp pentru consumul uman, cu o concentrație permisă în alimente între 50-500 mg/kg. Deși în general sigur, E142 poate provoca alergii și este asociat cu creșterea riscului de hiperactivitate, inclusiv sindromul ADHD, la copii.

Este important de menționat că acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici, subliniind precauțiile speciale necesare pentru aceste grupe vulnerabile.

Ne puteți urmări și pe Google News

E142: Verde S

Descriere Generală

  • Nume: Verde S
  • Categorie: Colorant
  • Culoare: Verde

Originea și Utilizarea

Verde S este un colorant alimentar artificial utilizat pentru a conferi o nuanță de verde produselor. Este adesea folosit în diverse tipuri de dulciuri, băuturi răcoritoare, produse de patiserie și uneori în conserve. Acest colorant este ales pentru capacitatea sa de a oferi o culoare verde intensă și atractivă.

E142, colorant si aditiv

Proprietăți și Aplicații E142

  • Aspect Vizual: Oferă o culoare verde viu, îmbunătățind estetica produselor alimentare.
  • Solubilitate: Este solubil în apă, ceea ce îl face practic pentru utilizare într-o gamă largă de produse alimentare.

Controverse și Siguranță E142

  • Efecte Asupra Sănătății: Ca și alți coloranți artificiali, Verde S a fost supus controverselor și preocupărilor legate de efectele sale asupra sănătății. Există îngrijorări cu privire la posibile reacții alergice și alte efecte adverse.
  • Reglementări: Utilizarea Verde S este reglementată în multe țări. În unele regiuni, acest colorant este interzis sau limitat datorită îngrijorărilor legate de siguranța sa.

Recomandări pentru Consumatori E142 - Verde S

E142

  • Atenție la Etichete: Este important pentru consumatori să verifice etichetele produselor pentru a identifica prezența Verde S.
  • Consum Moderat: Datorită potențialelor riscuri pentru sănătate, este recomandabil să se limiteze consumul de alimente care conțin acest colorant.

E142, Verde S, este un colorant verde artificial utilizat în industria alimentară. Cu toate acestea, datorită preocupărilor legate de siguranța sa, consumatorii sunt îndemnați să fie atenți și să aleagă produsele cu discernământ, verificând etichetele și limitând consumul de coloranți artificiali pentru a menține o dietă sănătoasă și echilibrată.