Evenimentul Zilei > Actualitate > „E un teribilism. Se bagă şi ei în seamă”
„E un teribilism. Se bagă şi ei în seamă”

„E un teribilism. Se bagă şi ei în seamă”

Teo Avramescu, director la postul TV Digi Sport, nu ia în serios propunerea primăriei ca meciurile de fotbal din Bucureşti să se joace dimineaţa.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a Municipiului Bucureşti (ATOP) vrea să mute meciurile de fotbal din Liga I dimineaţa, pe motiv că suporterii nu ar mai fi aşa de violenţi ca la lăsarea serii. În cazul în care prima variantă nu va avea efect, ATOP propune ca partidele să se joace fără spectatori sau în afara Capitalei.

„În mod repetat se petrec acţiuni de violenţă când are loc un meci de fotbal. Se distrug bunuri publice şi private din aproprierea stadionului şi se tulbură liniştea publică”, a declarat Doru Giugula, preşedintele ATOP şi consilier general în Primăria Capitalei. Acesta va prezenta propunerea la întâlnirile pe care urmează să le aibă în luna mai cu reprezentanţi ai cluburilor de fotbal, ai FRF şi ai LPF. „În cazul în care cluburile nu vor fi de acord, atunci primăria va interzice disputarea meciurilor de fotbal pe raza municipiului Bucureşti”, a mai spus Giugula.

ATOP este un organism independent cu rol consultativ, fără personalitate juridică, ce s-a constituit şi funcţionează pe lângă Consiliul General al Municipiului Bucureşti, respectiv pe lângă fiecare consiliu judeţean, şi care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, pentru a asigura reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii din punct de vedere al climatului de siguranţă şi securitate publică.

„Să pună meciurile la trei noaptea”

Atât Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, cât şi Mircea Sandu, preşedintele FRF, se opun acestei măsuri. „Aş completa propunerea astfel: dacă meciurile vor fi programate dimineaţa, atunci e mai bine ca ele să se joace la circ”, a comentat edilul-şef.

„Cei de la ATOP ar trebui să-şi vadă de treburile lor. Propunerea cu mutarea meciurilor este o tâmpenie”, a replicat şi Mircea Sandu. Teo Avramescu, directorul postului Digi Sport (canalul TV care transmite derby-urile din Liga I – n.r.), ne-a precizat că această măsură nu va putea fi pusă în practică.

„E un teribilism al celor de la primărie. Se bagă şi ei în seamă. Ce, dacă se joacă meciurile dimineaţa, n-or să mai fie violenţe? Păi, să pună atunci meciurile la ora trei noaptea, să nu mai vină nimeni pe stadioane! Nu are cum să fie votată o asemenea măsură, că nu primăria dă bani cluburilor, ci televiziunile”, a declarat Avramescu pentru EVZ.

"Ce, dacă se joacă meciurile dimineaţa, n-or să mai fie violenţe? Păi, să pună atunci meciurile la ora trei dimineaţa, să nu mai vină nimeni.“

TEO AVRAMESCU, director la postul Digi Sport

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: