Evenimentul Zilei > EVZ Special > Iohannis despre Dăncilă: „A refuzat dialogul, deși era foarte necesar în funcționarea statului”
Iohannis despre Dăncilă: „A refuzat dialogul, deși era foarte necesar în funcționarea statului”

Iohannis despre Dăncilă: „A refuzat dialogul, deși era foarte necesar în funcționarea statului”

Alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis nu va participa la dezbateri cu Viorica Dăncilă. Decizia a fost confirmată de către Dan Motreanu, șef de campanie al PNL.

UPDATE – Marți dimineața, șeful de campanie al președintelui Klaus Iohannis a explicat pe Facebook care sunt motivele deciziei de a nu participa la o emisiune cu Viorica Dăncilă.

„Campania președintelui Klaus Iohannis va continua în același mod ca și pentru primul tur de scrutin. Esența unei campanii este tocmai aceea de a te întâlni în mod direct cu cetățenii, de a interacționa cu cei cărora le ceri votul și încrederea pentru a-i putea reprezenta”, a scris Motreanu.

„Klaus Iohannis a luptat să scape România de PSD și de guvernul Dăncilă. Au fost multe momente în care Viorica Dancilă a refuzat dialogul instituțional cu președintele, deși acesta era foarte necesar în funcționarea statului. A fost cazul desemnării comisarului european, al deblocării situației guvernamentale și rezolvării unor probleme reale și grave pentru această țară. Au fost nenumărate cazuri în care PSD ar fi trebuit să permită dezbateri politice și le-a refuzat.

Abia acum, PSD cere dezbatere, ca și cum nu ar fi cunoscute toate pozițiile politice exprimate de fiecare candidat în parte și în ce mod a servit interesul public. Este un tertip ieftin de campanie și ne dăm seama cu toții că nimic nou nu s-ar putea decanta dintr-o astfel de discuție. Alta ar fi fost, însă, situația dacă aveam un tur doi fără PSD. Acest partid nu are cultura dialogului și a făcut atât de mult rău României și democrației.

Preferăm ca în timpul rămas până în 24 noiembrie președintele Iohannis să poată întâlni în mod direct cât mai mulți cetățeni, pentru că ei sunt cei care votează. România normală este și România în care ai ocazia să te întâlnești față în față cu cel pe care urmează să-l votezi. Din acest motiv vom avea în țară, în aproape toate zilele rămase din campania electorală pentru turul doi, întâlniri cu cetățenii și președintele Klaus Iohannis.

Vă așteptăm cu drag!”, a mai scris șeful de campanie al actualului președinte.


Imediat după ce Klaus Iohannis a părăsit sediul PNL din Modrogan, Dan Motreanu a anunțat planurile președintelui în exercițiu până pe 24 noiembrie.

„Am hotărât că nu trebuie să aibă loc dezbateri în turul doi. Din punctul nostru de vedere, dezbaterea înseamnă dezbaterea cu cetățeanul. Din momentul în care se va lansa al doilea tur, vom avea un șir de întâlniri cu cetățenii din țară. Vom face întâlniri și cu organizațiile, dar și cu cetățenii”, a declarat Dan Motreanu.

Între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă „nu e nimic de clarificat”

Dan Motreanu spune că dezbaterea pe care o așteaptă alegătorii ar fi de fapt inutilă.

„Președintele nu se teme de o confruntare. Cei doi candidați sunt cunoscuți, au avut funcții executive, punctele lor de vedere sunt cunoscute. O confruntare nu-și are rostul în acest moment, pentru că nu aduce nimic în plus, nu e nimic de clarificat”, a declarat șeful de campanie al liberalilor.

Totodată, Motreanu a dezvăluit faptul că Iohannis s-a declarat nemulțumit de mobilizarea PNL din primul tur și că pentru cel de-al doilea, are așteptări mult mai mari.

„Președintele are așteptări mai mari de la organizațiile PNL. Vor fi mai implicate, rezultatul va fi și mai bun. Din 47 de județe – cu tot cu sectoarele din București, am câștigat 37 și vom câștiga cel puțin 40 în turul al doilea”, a completat Motreanu.