După scandalul plagiatului, Victor Ponta şi-a scos vreo două masterate din biografia oficială

După scandalul plagiatului, Victor Ponta şi-a scos vreo două masterate din biografia oficială

Premierul Victor Ponta şi-a schimbat CV-ul oficial şi a scos din acesta masteratul obţinut la Universitatea din Catania, în Sicilia.

Până acum, în CV-ul său, el trecuse un masterat obţinut în perioada martie-iunie la această universitate italiană. Surse din mediul academic contactate de evz.ro susţin că este practic imposibil să obţii un masterat în doar patru luni.

Şi alte informaţii au dispărut din noul CV al premierului: masterul "Management Politic" acordat de Institutul Social Democrat în noiembrie 2003, precum şi titlul de absolvent al Colegiului National de Aparare în iulie 2002.

În schimb, Ponta şi-a trecut în biografia oficială o serie de cursuri şi vizite în străinătate: iulie 2002 - stagiu de pregatire în domeniul luptei anti-frauda OLAF,  ţinut la Bruxelles, martie 2001 - stagiu de pregătire în domeniul infracţiunilor financiar - bancare şi informatice, Departamentul Trezoreriei al SUA, Washington D.C., decembrie 2000 - februarie 2001 - Procuratura Naţională Anti-Mafia - Roma, Italia, octombrie 1998 - curs de pregătire în domeniul combaterii infracţiunilor financiar-bancare FBI (Federal Bureau of Investigation), în cadrul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceste modificări apar în perioada în care Victor Ponta este acuzat că şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Ponta: "Nu mai e cazul să mă mândresc" Premierul a răspuns astăzi întrebărilor legate de schimbarea biografiei sale oficiale. "Am fost acolo. Trebuie să dovedesc că am fost acolo?", a întrebat Ponta, retoric. El a susţinut că a trecut în CV-ul său doar ceea ce îi cere legea pentru a fi premier. "Nu mai e cazul să mă mândresc foarte mult cu multe alte lucruri pe care le-am făcut, dar vreau să fac o precizare în continuare: sunt foarte mândru de ceea ce am făcut ca procuror, sunt foarte mândru de ceea ce am făcut ca student şi am fost un student cu rezultate bune, un elev cu rezultate bune. Sunt foarte mândru de munca mea pentru teza de doctorat şi de faptul că am fost cel mai tânăr reprezentant al României în cadrul comisiei pregătitoare de la New York, comisie care a pregătit regulile de procedură şi definiţie a infracţiunilor în cadrul Curţii Penale Internaţionale şi evident că, în ciuda oricăror bătălii politice, care au o singură miză şi anume participarea pe 28 - 29 iunie la Consiliul European, cred că am făcut foarte multe lucruri bune, sunt foarte mândru de activitatea mea", a declarat premierul. Citiţi şi:

  • Victor Ponta, acuzat de plagiat. Premierul invocă un război politic
  • SCANDALUL PLAGIATULUI. Integral, pasajele incriminate din plagiatul suspectat al lui Ponta. Vezi "COPIA" şi "ORIGINALUL", 130 de pagini preluate!
  • CTP: Este o cerinţă morală intelectuală să citezi cu ghilimele
  • Cum îl contrazic pe Victor Ponta regulile academice de redactare a tezelor de doctorat
  • Cine este Marius Andruh, cel care a descoperit plagiatul lui Victor Ponta
  • Revista "Natura", una dintre cele mai prestigioase şi citate publicaţii ştiinţifice din lume
  • Ministrul Educaţiei: Voi cere şi eu tezele de doctorat ale lui Ungureanu şi Boc, că e la modă
  • Năstase: În drept există "formulări seci, descriptive care nu pot fi schimbate"