Bilanţul anterior al victimelor era de 18 morţi.

De asemenea, în regiunea Voronej, situată la 500 de kilometri sud-vest de Moscova, zeci de persoane au ajuns la spital cu arsuri şi aproximativ 500 au rămas fără locuinţe, se arată într-un comunicat al ministerului. Alţi 2.000 de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor.
În numai 24 de ore vâlvâtăile au înghiţit sute de locuinţe.

Sursa foto: Reuters
Focul a aprins şi vegetaţia din regiunile din apropierea Moscovei. La Nijni-Novgorod, estul capitalei ruse, 300 de case s-au făcut scrum.
Premierul rus, Vladimir Putin, a vizitat astăzi zonele devastate de pârjol. "Până la iarnă, satul va fi construit", le-a promis şeful guvernului localnicilor rămaşi pe drumuri.

Sursa foto: Reuters
Şi preşedintele rus, Dmitri Medvedev, i-a cerut armatei să intervină în stingerea incendiilor. "Preşedintele a ordonat ministrului apărării să folosească toate resursele necesare în lupta cu flăcările", a declarat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, citată de AFP.
După caniculă, incendii
Partea occidentală a Rusiei se confruntă de mai bine de o lună de un val de caniculă fără precedent cu temperaturi ce au depăşit 40 de grade Celsius.
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Et9VxiJe7f8&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Et9VxiJe7f8&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>