Evenimentul Zilei > Actualitate > După 20 de ani dedicați sportului, o mare campioană a României suferă de discopatie lombară! „Important este să nu se agraveze!”
După 20 de ani dedicați sportului, o mare campioană a României suferă de discopatie lombară! „Important este să nu se agraveze!”

După 20 de ani dedicați sportului, o mare campioană a României suferă de discopatie lombară! „Important este să nu se agraveze!”

De patru ori campioană olimpică la canotaj, Viorica Susanu a abandonat sportul de performanţă în 2012, după Olimpiada de la Londra.

Recunoscută ca fiind una dintre cele mai valoroase sportive din istoria României, Viorica simte acum urmările eforturilor pe care le-a făcut în activitatea sportivă, când muncea şi câte zece ore pe zi.
Multipla campioană, care va împlini în luna octombrie 40 de ani, este sâcâită de o discopatie lombară şi a ales să se recupereze la Centrul de Recuperare Medicală Hipocrat, unde a intrat pe mâinile kinetoterapeutei Mihaela Basalic, sub supravegherea căreia derulează un program menit să-i amelioreze durerile. „Dumneai a venit la noi într-o formă sub-acută şi de aceea lucrăm pe două nivele. Pe de o parte încercăm relaxarea musculaturii hipertonice superficiale, care să-i elimine din tensiunea lombară, dar facem şi exerciţii pentru întărirea musculaturii. Afecţiunea pe care o are Viorica Susanu nu se vindecă miraculos. Este vorba despre o degenerare a discurilor vertebrale şi important e să nu se agraveze, să poţi ţine discopatia sub control. Lucrăm exerciţii din programul Williams, care pot fi făcute ulterior şi acasă”, a explicat specialista Centrului de Recuperare Medicală Hipocrat pentru publicația www.iClara.ro.
Şedinţele durează 30-40 de minute la sală, iar pentru rezultate mult mai bune este bine să se facă zilnic ședințe de 10-15 minute şi acasă. Ideal e ca în perioada tratamentului acestea să fie asociate şi o şedinţe de fizioterapie, însă fosta campioană nu poate recurge la acestea, deoarece încă alăptează. Viorica Susanu are doi copii, o fetiţă de cinci ani şi un băiat de câteva luni. „Mi-e dor de sport şi îmi va fi toată viaţa, şi chiar dacă nu mai pot face performanţă, nu mă împiedică nimeni ca la un moment dat să mă urc în barcă. Deocamdată încerc să-mi întăresc musculatura abdominală şi lombară”, a declarat cvadrupla campioană olimpică. Ca să nu-şi agraveze problemele ea trebuie să evite ridicarea greutăţilor, torsiunile şi căzăturile

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: