Duminică de mister pe canalele Discovery

Duminică de mister pe canalele Discovery

"Secretele Triunghiului Bermudelor" la Discovery World şi "Sezonul dispariţiilor" la Discovery Investigation vor încheia acest wekeend.

Când auzi de ambarcaţiuni ce dispar misterios sau de avioane pierdute de pe radar în timp ce traversează Oceanul Atlantic te gândeşti imediat la Triunghiul Bermudelor. Duminică, de la ora 20.10, Discovey World prezintă documentarul "Secretele Triunghiului Bermudelor".

Zona, supranumită "Triunghiul Diavolului" sau "Zona Crepusculară", se întinde din Bermude până la Miami şi Porto Rico, pe o suprafaţă de circa 1,2 milioane de kilometri pătraţi. Sfidând orice explicaţie ştiinţifică, locul a înghiţit până acum 2.000 de ambarcaţiuni şi 75 de avioane.

Triunghiul Bermudelor a inspirat nenumărate poveşti şi a înfierbântat imaginaţia atât a omului de rând, cât şi a savanţilor. Pentru prima dată fenomenul a fost semnalat de Cristofor Columb, care a notat în jurnal că în timpul expediţiei din anul 1492 busola a luat-o razna şi a văzut lumini ciudate pe cer care s-au prăbuşit în ocean.

"Sezonul dispariţiilor"

Tot mister şi dispariţii ne prezintă şi Discovery Investigation. De la ora 21.10 se dă startul la "Sezonul dispariţiilor" o serie de documentare ce conţin poveşti adevărate despre persoane dispărute şi măsurile luate de autorităţi pentru găsirea lor. Printre programele din acest sezon se numără "Persoane dispărute", despre investigaţiile ce ne dezvăluie motivele dispariţiilor.

Documentarul "În luptă cu moartea" prezintă poveştile adevărate ale unor persoane care au fost ţinute captive, dar au reuşit să scape. Anchetele poliţiei ne vor fi prezentate în "Cazuri şocante cu Paula Zahn", în care poliţiştii urmăresc să afle ce se petrece în mintea criminalilor.

"Criminali în serie", cu un episod special despre celebrul caz al lui Lucie Blackman, care a fost răpită şi ucisă în Tokio, în 2008, "Femei criminale", un program care pătrunde în lumea îngrozitoare a femeilor care ucid şi "Cazuri rezolvate", care investighează câteva dintre cele mai fascinante cazuri de crimă nerezolvate din America, sunt deja titluri cunoscute publicului.

Ne puteți urmări și pe Google News