Dulgheru, triumf de senzație la Varșovia

Dulgheru, triumf de senzație la Varșovia

România are o nouă vedetă în lumea tenisului: Alexandra a câștigat, ieri, primul său turneu WTA.

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru a câștigat, ieri, finala turneului de la Varșovia, după ce a învins-o cu 7-6, 3-6, 6-0 pe ucraineanca Alona Bondarenko, favorita numărul opt a competiției. Performanța româncei de 19 ani este cu atât mai importantă cu cât ea s-a aflat pentru prima oară pe tabloul principal al unui turneu WTA.

Pentru acest succes, Dulgheru va primi un cec în valoare de 98.500 de dolari și 470 de puncte WTA, care-i permit să intre în topul primelor 100 de jucătoare din lume.

Distracție în ultimul set

Ne puteți urmări și pe Google News

„După setul doi nu mai aveam energie deloc și m-am gândit că acum e «totul sau nimic». Așa că am bătut-o la zero pe Bondarenko”, ne-a declarat, după meci, Dulgheru, care a fost încurajată din tribune de părinții ei. Alexandra este sponsorizată de omul de afaceri Paul Badea, de la Nissan.

Sportiva conduce un SUV al acestei mărci și este încântată de experiențele ei la volan: „Am deja 12.000 de kilometri parcurși. Îmi place viteza și pe teren, și în afara lui. Poliția m-a oprit doar o dată, să-mi dea un avertisment pentru că am făcut stânga pe interzis”.

Alexandra este studentă la ASE și are șapte examene în umătoarea lună. „Am dureri de cap... Nu știu ce o să fac cu examenele”. În afară de tenis și de școală, câștigătoarea de la Varșovia mai are o pasiune: „Pictez! Pe papirus și pe pânză. Nu am inspirație... Mă uit la desene abstracte pe internet și fac după ele. Aș vrea să am mai mult timp să pictez și să mă uit la fotbal. Țin cu Barcelona și mă rog să câștige Liga Campionilor”.