Duelul barmanilor de top a încins atmosfera la Neptun

Duelul barmanilor de top a încins atmosfera la Neptun

Au tăiat gheaţa în aer, au făcut stop pe piept cu sticle de whisky, au jonglat cu pahare şi au făcut tumbe.

Zece dintre cei mai buni barmani din lume s-au întrecut duminică noapte în adevărate jonglerii în cadrul concursului Mondy Bartending Academy Flair, organizat în Clubul Vision din Neptun. Aflat la a şasea ediţie şi considerat cel mai important concurs de barmani la nivel naţional şi pe locul al cincilea din clasamentul mondial, MBA Flair 2008 a adus în România 35 de barmani renumiţi, din ţări ca Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Uruguay.

În şapte minute, fiecare concurent a pregătit câte două cocktailuri, unul impus şi altul la alegere, şi şi-a demonstrat măiestria şi precizia în „acrobaţiile“ cu sticle, pahare, lămâi şi gheaţă. Viteza, îndemânarea şi originalitatea au fost criteriile ce au stabilit clasamentul final.

Câştigătorul a pus Neptunul pe jar

Cel mai bun a fost desemnat câştigătorul ediţiei de anul trecut, Danilo Oribe, din Uruguay, care a impresionat juriul prin dexteritate şi prin precizia „prizelor“. Oribe a meritat din plin cei 8.000 de dolari puşi la bătaie pentru primul loc, având în vedere isteria ce a cuprins mare parte din cei peste 500 de spectatori, în timp ce sud-americanul arunca câte patru-cinci sticle în aer şi apoi le prindea în pahare. Oribe a ţinut publicul alert pe toată durata probei, a jonglat minute în şir cu sticle de votcă şi cu privirile aprobatoare ale domniş oarelor din primele rânduri.

Sex-appealul sud-americanului a smuls ţipete uimite şi admirative din partea publicului feminin, mult după ieşirea lui de pe scena improvizată. Denumirea celui de-al doilea cocktail al lui Oribe, „Neptun on Fire“, a caracterizat cu succes atmosfera incendiară din club.

Al doilea clasat a fost britanicul Tom Dyer, de 26 de ani, la o diferenţă foarte mică de puncte faţă de Oribe. Dyer, unul dintre cei mai pricepuţi barmani din Anglia, a plecat acasă cu 5.000 de dolari. Câteva pahare scăpate l-au distanţat pe englez de Oribe, dar tehnica impresionantă l-a plasat înaintea charismaticului italian Marco Canavo, de pe locul III - 2.500 de dolari. Un alt maestru al servitului la bar, Sebastien Oguic, din Franţa, şi-a adjudecat locul patru.

Românii, buni la viteză şi tumbe

Singurii doi români clasaţi în finală, Valentin Luca şi Răzvan Dinu, ambii din Braşov, au ocupat locurile cinci, respectiv zece. Luca este considerat unul dintre cei mai buni barmani din România şi cel mai bun din generaţia lui, potrivit organizatorilor. Deşi clasat pe ultimul loc din finală, nici Răzvan Dinu, care a deschis concursul, n-a fost privat de încurajarea frumoaselor din sală, apogeul uralelor fiind atins la tumba pe spate a concurentului. A şasea ediţie a competiţiei le-a întrecut pe cele precedente prin renumele şi talentul participanţilor, dar şi prin suma pusă la bătaie pentru premii: 23.000 de dolari. Organizată de World Flair Association & Bar Academy Romania în colaborare cu Limes Bar Agency, această ediţie a fost inedită prin apartenenţa la WFA Grand Slaem Tour, competiţie care marchează recunoaşterea concursului din România în elita mondială.

Ne puteți urmări și pe Google News