Drumuri închise pentru vehiculele mari, din cauza caniculei: VEZI pe unde nu se circulă

Drumuri închise pentru vehiculele mari, din cauza caniculei: VEZI pe unde nu se circulă

În perioada 1-12 iulie a.c., circulaţia vehiculelor cu masa totală autorizată mai mare de 7,5 tone va fi interzisă în intervalul orar 11.00-20.00 din cauza noii avertizării Cod Portocaliu de caniculă emisă ieri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Restricţia va fi aplicată pe toate drumurile naţionale din judeţele aflate sub Cod Portocaliu, după cum urmează: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu.

În condiţiile în care noua avertizare se prelungeşte în următoarele trei zile, CNADNR, în baza prevederilor legale, va interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 11-12 iulie 2012, în intervalul orar 11.00-20.00, scrie în comunicatul CNADNR.

Excepţie vor face: transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, de mărfuri sub temperatură controlată, pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturi apă îmbuteliată şi transporturi produse provenite din exploatări agricole.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit CNADNR, restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, datorită temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

De asemenea, Compania menţionează că restricţia va fi ridicată imediat ce temperaturile vor intra în normal şi va fi anunţată prin mass-media.