Evenimentul Zilei > Actualitate > Drum judeţean asfaltat doar pe hârtie
Drum judeţean asfaltat doar pe hârtie

Drum judeţean asfaltat doar pe hârtie

Drumul judeţean dintre proaspătul oraş vâlcean Berbeşti şi comuna Popeşti este cunoscut printre localnici drept „Drumul oaselor“, din cauza pantelor abrupte şi a accidentelor frecvente.

Deşi este rupt în două locuri de alunecări de teren, cu asfaltul măcinat şi gropi cât vezi cu ochii, DJ 676 E apare pe hârtie ca fiind reparat. Dacă ar fi practicabil, DJ 676 E ar scurta distanţa dintre localităţile Berbeş i şi Râmnicul Vâlcea cu 20 de kilometri.

În octombrie 2007, Regia de Drumuri din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea a raportat şi recepţionat „lucrările de întreţinere a îmbrăcămintei asfaltice a DJ 676 E Berbeşti Popeşti pe o distanţă de 4 km“ din cei 5 existenţi pe raza oraşului. Procesul-verbal de recepţie încheiat la terminarea lucrărilor a fost semnat inclusiv de beneficiar, respectiv de Primăria Berbeşti. „Secretarul primăriei a semnat ca primarul în locul meu, pentru că eu nu eram în localitate“, recunoaşte Aurel Ştefan, primarul oraşului Berbeşti. „Am trimis nenumărate adrese la consiliul judeţean, mă duc la preşedinte şi mă trimite la plimbare că nu are bani. Dacă în acte eu apar cu drumul reabilitat, nimeni nu îmi mai dă bani să-l repar“, se plânge primarul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Buşe, promite că până la vară se vor găsi bani în buget pentru reparaţii. „La faţa locului nu au fost găsiţi kilometrii de drum asfaltat şi de aceea cred că nu a fost o recepţie finală, ci doar o invitare la recepţie. Nimeni nu-şi permite să recepţioneze cantităţi şi lungimi de drum care nu există“, susţine Buşe. Potrivit acestuia, reabilitarea drumului ar costa circa 10.000.000 de lei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: