Duminică, pe un stadion cu 45.000 de locuri din capitala Abidjan, 19 persoane au murit, după ce un zid al stadionului a căzut peste mulţime. Alţi 132 de spectatori au fost răniţi. Microbiştii care nu au prins bilet încercau să intre în stadion, în ciuda opoziţiei forţelor de ordine, iar unul dintre ziduri a cedat.

"Fotbalul este nimic. Vorbim de moarte a 19 oameni. Când se întâmplă asemenea lucruri, realizezi cât de mult le pasă oamenilor de ţara şi echipa lor", a spus atacantul lui Chelsea, citat de The Telegraph.

"Pace lor. Este trist", a încheiat Drogba, marcator a două goluri în partida de duminică.

Toure: "În spatele victoriei a stat o tragedie"

Martorii acuză poliţia că a provocat groaznicul incident, răspunzând cu gaze lacrimogene la spectatorii furioşi că nu pot intra în stadion. "Asta a stârnit panica", susţine unul dintre cei prezenţi pe stadion.

Un alt fotbalist ivorian, mijlocaşul Barcelonei, Yaya Toure, vrea să dedice calificarea şi traseul la "mondialul" sud-african acestor victime. "Este o mare tragedie. Este o situaţia gravă, pentru noi şi pentru întrega lume a fotbalului, mai ales pentru că nu este prima dată când astfel de incidente au loc. În spatele victoriei a stat o tragedie".

FIFA va derula o anchetă proprie în acest caz.

CITIŢI ŞI:

Tragedie în Costa de Fildeş