Evenimentul Zilei > International > Drama adolescentei forțate să se mărite cu cel care a violat-o. Tânăra s-a sinucis
Drama adolescentei forțate să se mărite cu cel care a violat-o. Tânăra s-a sinucis

Drama adolescentei forțate să se mărite cu cel care a violat-o. Tânăra s-a sinucis

Cazul adolescentei de 16 ani, obligate să se căsătorească cu bărbatul care a violat-o, a declanșat o adevărată furtună în Maroc. Activiștii cer schimbarea legii islamice, care a împins-o pe Amina Filali să își ia viața, terorizată că trebuie să trăiască alături de bărbatul care a violat-o.

Potrivit "Huffington Post", mii de oameni și-au arătat indignarea pe rețelele de socializare, fiind create o pagină dedicată Facebook și o petiție online, care a strâns deja peste 1.000 de semnături.  

Articolul 475 din Codul Penal marocan le permite violatorilor să își ia de soție victima pentru a scăpa de pedeapsă și pentru "a proteja" onoarea familiei femeii.

"Amina a fost violată de trei ori: de către acel bărbat, de tradiție și de articolul 475 al legii marocane", a scris pe Tweeter Abadila Maaelaynine.

Un specialist în drept a subliniat, însă, că un judecător poate recomanda o astfel de căsătorie numai dacă există o înțelegere între violator și familia victimei.

Președintele Ligii Democrate pentru Drepturile Femeii, Fouzia Assouli, a comentat că, adeseori, victimele sunt obligate să accepte un astfel de mariaj pentru a se evita un scandal.

"Din nefericire, este un fenomen recurent. De mai mulți ani, cerem anularea articolului 475 din Codul Penal, care le permite violatorilor să scape nepedepsiți. În Maroc, legea protejează moralitatea, nu și pe victime", a afirmat Fouzia Assouli.

Tatăl adolescentei Amina Filali susține, însă, că un judecător le-a sugerat acest lucru de la început. Potrivit acestuia, fiica sa a fost acostată pe stradă și violată când avea 15 ani. Le-a povestit părinților calvarul abia după două luni. S-a căsătorit cu violatorul, la sugestia unui magistrat, însă bărbatul a continuat abuzurile. Tânăra i-a povestit mamei sale despre bătăile pe care le-a îndurat în timpul celor 5 luni de căsnicie, însă nimeni nu a ajutat-o. Sâmbăta trecută, Amina Filali a înghițit otravă de șoareci.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: