Dragostea în muzică, la Ateneu

Dragostea în muzică, la Ateneu

Astăzi începând de la ora 19.00, Ateneul Român va fi transformat într-un tărâm al iubirii. Este vorba despre cea de-a patra ediţie a concertului de iarnă "December Music Flavours", care în fiecare an aduce în faţa publicului, în preajma sărbătorilor de iarnă, bijuterii sonore pe o anumită temă.

Anul acesta, tema este "Dragostea în muzică": "Rupem puţin cu tradiţia celorlalte concerte ale lunii decembrie pe care le am avut până acum. Şi încercăm să ne desprindem de modelul concertelor de Anul Nou de la Viena.

Dragostea învinge şi prin intermediul muzicii, iată o temă care cred că se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă", spune dirijorul Cristian Mandeal. "Muzicienii Orchestrei Naţionale de Tineret a României şi maeştrii consacraţi, un repertoriu superb , totul sub bagheta maestrului Mandeal.

Repertoriul cuprinde fragmente din Verdi, Dvorak, Rossini, Haciaturian, plus alte bijuterii muzicale surpriză", subliniază Dorin Ioniţă (Lanto Communication), organizatorul  evenimentului.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceilalţi ani, din repertoriu nu au lipsit câteva dintre valsurile dinastiei Strauss, anul acesta însă va răsuna un singur vals, dar cel mai iubit de publicul din întreaga lume: "Marşul lui Radetzky".