Un timișorean și-a cerut iubita de soție pe scena Teatrului Național din Timișoara, duminică noaptea, la finalul celebrei povești de dragoste „Romeo și Julieta”, de William Shackespeare.
Complice: actorul Ion Rizea

Totul a fost pus la cale cu complicitatea directorului adjunct al naționalului timișorean, actorul Ion Rizea. Acesta povestește că zilele trecute a primit o cerereneobișnuită din partea unui spectator: un tânăr i-a cerut să îl urce pe scenă, în timpul piesei, ca să își poată declara dragostea pentru iubita lui.

La finalul poveștii de amor dintre mezinii famiilor Capulet și Montague, pe scenă au ajuns Otilia și Alvin. Fata a fost chemată din public, aparent la întâmplare, pentru a arăta spectatorilor cum ar fi să joace ea rolul Julietei. Apoi pe scenă a urcat Alvin, iubitul acesteia, care, la microfon i-a spus: „Am venit aici ca să spun lumii întregi cât te iubesc”.

Teatrul sprijină oamenii care vin la teatru

În aplauzele publicului, tânărul a îngenunchiat, a scos inelul cu diamant din buzunar și a continuat: „Şi mai sunt aici ca să te întreb, în stil shackespearian, <a fi sau a nu fi soția mea>”.
Emoționată, tânăra abia a reușit să articuleze răspunsul pozitiv.
„Rolul unui teatru este acela de a fi alături de oamenii care vin la teatru. Era dorința unui om care voia să facă un gest deosebit pentru cea mai dragă persoană din viața lui, a fost la fel de firesc să îl sprijinim în demersul său”, a declarat directorul Teatrului Național din Timișoara, Ion Rizea.
Alt timişorean şi-a scris pe tricou: „Vrei să fii soţia mea?”

Aceasta este o nouă cerere în căsătorie ieșită din comun la Timișoara. La mijlocul lunii, un tânăr s-a inspirat de la protestele de stradă pentru a-i pune iubitei sale inelul de logodnă pe deget. Ajutat de 12 colegi de serviciu, a confecționat pancarte cu mai multe mesaje: „Marina, ești comoara mea prețioasă”, „Ești jumătatea mea perfectă”, „Ești scumpa mea iubită”, „De aceea te întreb”. Acestea le-au purtat colegii lui, pe o alee din apropierea Universității de Vest, iar viitorul mire a apărut îmbrăcat într-un tricou pe care era inscripţionat mesajul „Vrei să fii soția mea?”, a îngenuncheat în fața tinerei și i-a întins inelul de logodnă.