Preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi ale judeţelor Teleorman, Vrancea şi Gorj – 49 de persoane -, au fost puşi sub acuzare de către procurorii DNA în dosarul secretarului general al PSD, Liviu Dragnea. Procurorii spun că aceştia ar fi înlesnit falsificarea semnăturilor unor alegători pe lista permanentă şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot faţă de cele votate de alegători, corespunzător aceluiaşi număr de semnături falsificate. Alţi 18 membri ai PSD sunt acuzaţi că s-au înscris, la referendum, ca observatori din partea Asociaţiei „Ţara Noastră”.
Deşi erau membri ai unui partid politic, în actele respective, depuse la Biroul Electoral Central, cei 18 au declarat, mincinos, contrariul. PSD-iştii deghizaţi în observatori ar fi comunicat, în fiecare oră, pe parcursul zilei de 29 iulie 2012, prezenţa la vot în secţiile respective. Rapoartele erau trimise către numărul 1855, care era parte dintr-un sistem IT controlat de Liviu Dragnea. Astfel, baronul PSD ştia în timp real care este prezenţa la vot.
Un exemplu de fraudă, în judeţul Teleorman, este înregistrat la secţia de votare nr. 167 din Turnu Măgurele. Deşi nu este o zonă turistică, aici s-a bătut recordul la turism electoral. Astfel, în timp ce pe listele electorale permanente au votat doar şase persoane, pe listele suplimentare au votat la referendum 800 de „turişti”.
Presiuni asupra Justiţiei
În timp ce ancheta DNA avansează rapid, senatorii fac zid în jurul celor urmăriţi penal de procurori şi au decis înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să îi verifice tocmai pe procurorii ce au instrumentat dosarele de fraudă. Conform PSD-istului Toni Greblă, inclusiv Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar vor fi obligaţi să dea socoteală. Şi Victor Ponta a dezavuat, din nou, anchetele procurorilor.
Mehedinţi, fraude de top
Seria preşedinţilor de secţii de votare puşi sub acuzare pentru fraude electorale la referendum a fost deschisă de judeţul Mehedinţi. PSD-istul Adrian Duicu (foto), preşedintele CJ Mehedinţi, a reuşit să-şi ducă judeţul pe locul doi pe ţară la prezenţa la vot.
Cei trei preşedinţi de secţii de votare, din Drobeta Turnu-Severin, Orşova şi Gârla Mare, ar fi crescut fraudulos numărul de voturi prin întocmirea unor liste electorale de alegători care conţinea menţiuni false şi ar fi tolerat turismul electoral.
CITIŢI ŞI:

  • REFERENDUMUL FRAUDAT. DNA: 49 de şefi de secţii de votare, acuzaţi de fraude electorale!
  • Victor Ponta dezaprobă, din nou, anchetele DNA privind fraudele de la referendum
  • Baronul voturilor vrea imunitate. Liviu Dragnea se gândeşte să candideze la parlamentare
  • Liviu Dragnea, la DNA: "Nu am de unde să ştiu ce mort a înviat şi a fost să voteze"