Agențiile lucrează pentru a îmbunătăți producția și distribuția echipamentelor de protecție personală, pentru a crește exponențial capacitatea de testare și pentru a dezvolta tratamente și vaccinuri, au declarat marți oficialii Comitetului de sănătate. Liderii au subliniat în mod repetat că vor urma datele prezentate de experți, căutând să lase deoparte declarațiile motivate politic de la Casa Albă și din alte părți.

Oficialii au descris progresele realizate în cadrul Operațiunii Warp Speed, ca pe o realizare în comun de departamentele de Sănătate și Servicii Umane și Apărare, pentru a dezvolta și extinde vaccinurile și alte eforturi pentru a preveni răspândirea COVID -19.

Operaţiunea va „încerca să dea tratamente și vaccinuri cât mai rapid,  fără a sacrifica integritatea științifică”, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase.

Grupul lucrează la „obținerea vaccinurilor pentru a fi produse într-un număr cât mai mare, precum și pentru a fi distribuite în mod echitabil în întreaga societate”.

Toți oficialii au avertizat că este posibil să existe o creștere a cazurilor  în toamnă și iarnă, care va coincide cu perioada gripei

Ei au subliniat că vor fi mai bine pregătiți de data aceasta. Brett Giroir, care conduce Serviciul de Sănătate Publică din SUA în cadrul HHS, a declarat că țara va fabrica 180 de milioane de măşti și va efectua cel puțin 40 de milioane de teste pe lună până la acel moment.

„Sunt încrezător că de aici încolo, pe măsură ce demarăm  fabricația internă, că vom fi într-o poziție mai bună decât eram acum trei luni”, a spus Giroir.

Robert Redfield, directorul Centrelor pentru controlul bolilor, a spus-o și mai răspicat: „Vom experimenta infecții cu coronavirus semnificative în toamna și iarna aceasta”, a declarat Redfield, adăugând, „Toamna și iarna aceasta  va fi dificilă și trebuie să ne pregătim pentru asta”.

Bani mulţi alocaţi potențialilor candidați pentru vaccinuri

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE