Evenimentul Zilei > Actualitate > Două ținte: Măgurele și Transgaz! Editorial de Florian Bichir
Două ținte: Măgurele și Transgaz! Editorial de Florian Bichir

Două ținte: Măgurele și Transgaz! Editorial de Florian Bichir

În urmă cu câteva săptămâni îl lăudam din acest colț de pagină virtual pe academicianul Nicolae Zamfir, directorul general al Institutului Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

Mai pe românește al laserului de la Măgurele. Nu-l cunosc personal pe academician, deci n-am nicio miză în această
afacere. Am rămas doar copleșit când am aflat de la niște specialiști în domeniu că împreună cu un om de știință francez, laureat al premiului Nobel, Zamfir realizează la Măgurele cel mai tare laser din Europa.

Bref, un geniu mioritic, un om care se naște la câteva secole și care trebuie sprijinit. Măcar moral, public cum am încercat și eu. Că n-am de gând, acum la bătrânețe să-i devin ucenic, să mă specializez în pixeli, fascicole de lumină, sau mai știu eu cum se numesc eu aparatele alea gen Star Trek.

Cert este că n-am mână, cum se spune în popor! Sau mână-moartă pentru că pe eroul meu, pe cavelerul meu Jedai l-a executat scurt Monica Anisie, pe post de Darth Vader. Așa cu respirația grea și fără nicio explicație! A apărut protestul Academiei Române, am mai scris vreo doi colegi, dar nimic!

Lăsând gluma la o parte gestul doamnei Anisie e unul anti-național ca să nu spun mai mult de atât. O fi preofesorul Zamfir, cum i se reproșează, un slab administrator. Dar este un geniu. Unui astfel de individ extraordinar nu-i ceri să țină evidența șuruburilor. Pe un astfel de personaj precum profesorul Balthazar îl lași în pace.

Einstein scria pe un Cadillac negru crezând că-i tablă școlară, Nikola Tesla a locuit și mâncat toată viața la hotel și nu-și plătea notele, mă rog fiecare cu ciudățeniile lui…Stimată doamnă ministru, demnă urmașă a lui Spiru Haret, îndreptați greșeala că nu-i de joacă!

Citez: ” Academia Română trage un semnal de alarmă către Guvern, cerându-i să se implice în stoparea unor astfel de acţiuni „contrare” intereselor ţării noastre”

***

Un alt om hăituit pe nedrept, într-o țară care are din ce în ce mai puține valori naționale autentice este Ion Sterian, directorul general al Transgaz. Excelent organizator, dar și un patriot desăvârșit, Stelian a reuși un lucru unic! A racordat Basarabia la România, la Europa!

La poduri de flori s-au priceput toți, dar palpabil doar Sterian a făcut-o. Construirea conductei de transport gaze naturale Ungheni- Chișinău este meritul său și al echipei sale 100%. La data de 30 iulie 2020 Transgaz SA a finalizat lucrările de execuție la gazoductul Ungheni – Chișinău iar acesta a devenit operațional de la 1 august 2020.

Basarabia nu mai stă la mâna Moscovei, nu mai poate fi șantajată cu gazul rusesc. Reacția? Câțiva nevertebrați
ca să nu-i fac trădători de-a dreptul au numit excepționala constructive drept “o banală țeavă goală”. Și înțeleg că mai sunt în funcții. Ce rușine!

Campaniile mediatice la care a fost supus Sterian au legătură nu doar cu Estul, ci și cu alte zone de interes. Nu degeaba a fost calomniat în fel și chip. Dar spre onoarea lui a mers înainte, ca un super-profesionist. Un alt mare proiect copleșitor este BRUA.

Inutil să explic geostrategilor de mucava că Bulgaria și Ungaria, ca să nu mai vorbesc despre Rusia se opun cu îndârjire acestui proiect Național! Cu toate amenințările, calomniile, Stelian merge mai departe. Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns o sumedenie de oameni politici, de toate culorilor, vor ca BRUA să treacă prin zonele lor electrorale sau să subcontracteze ceva.

Datorită lui Ion Sterian proiectul BRUA merge mai departe. Îmi ridic pălăria, deși nu port, în fața unor astfel de oameni, de români adevărați. Credeți-mă pe secetea asta de caractere eu i-aș clona. Până atunci însă statul e dator să-i protejeze ca pe niște specii pe cale de dispariție!