Doua recorduri negative in aceeasi zi pentru dolar

Doua recorduri negative in aceeasi zi pentru dolar

Moneda americana a inregistrat astazi doua recorduri de scadere in fata monedei unice europene, pana la un pret de tranzactionare de 1,4761 de dolari pentru un euro.

Dolarul scazuse pana la un pret de 1.4776 pentru un euro astazi, in piata valutara de la Londra, de la un pret de 1.4665 de dolari pentru un euro stabilit seara trecuta, in piata valutara din New York.

Dolarul a mai scazut si in fata francului elvetian pana la un nivel minim record si a recuperat in fata yen-ului japonez datorita tranzactiilor cu moneda nipona de pe pietele valutare americane.

Declinul monedei americane continua in ultima perioada din cauza previziunilor negative referitoare la piata imobiliara, stabilitatea economica si raportul Rezervei Federale Americane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dolarul, “supraevaluat”

Scaderea dolarului este "normala", apreciaza Guym Quaden, strategul Bancii Centrale Europene, citat de Bloomerg. Presa belgiana a citat o serie de analisti economici care sustin ca aprecierea monedei europene nu va fi incetinita.

"Slabiciunea dolarului, care nu trebuie sa devina excesiva, este in parte normala, data fiind incetinirea economiei americane” a spus Quaden, citat de presa belgiana.

Oficialii Fondului Monetar International au declarat astazi, pentru Bloomberg, ca dolarul este “supraevaluat” pe termen mediu.

Departamentul Comertului al SUA a comentat recent in legatura cu instabilitatea economiei americane, fapt care a convins brokerii de pe piata valutara sa prezica o scadere a dobanzilor din partea Rezervei Federale pana in luna decembrie.

Acesta este un alt motiv pentru care moneda americana si-ar putea continua declinul in perioada urmatoare, spun analistii economici citati de presa internationala.