Evenimentul Zilei > Actualitate > Două persoane, împușcate în fața unui spital. Una dintre victime a murit
Două persoane, împușcate în fața unui spital. Una dintre victime a murit

Două persoane, împușcate în fața unui spital. Una dintre victime a murit

Focuri de armă la Paris în fața unui spital care este și centru de vaccinare Covid. Două persoane au fost împuşcate luni în faţa unui spital din Paris, una dintre ele fiind ucisă, au declarat surse din poliţie.

Potrivit surselor citate o persoană a fost împuşcată mortal, iar o alta a fost rănită şi beneficiază de îngrijiri medicale la spitalul Henry Dunant, din al XVI-lea arondisment, în faţa căruia a avut loc incidentul armat.

Poliția vrea să afle care este motivul atacului

Atacatorul a fugit apoi pe o motocicletă, au mai precizat sursele citate, adăugând că nu se ştie nimic în prezent despre motivul atacului.

Canalul de televiziune BFM a relatat că persoana ucisă este un bărbat, iar femeia rănită este o femeie care lucra pentru spital ca agent de pază.

Spitalul este amplasat în arondismentul 16, unul în care locuiesc în general persoane cu venituri peste medie. Acesta este în acelaşi timp şi un centru de vaccinare împotriva COVID-19.

Parisul crește nivelul de alertă

Cu doar o lună în rmă, un individ a fost împușcat mortal la Paris după ce a încercat să atace un agent de poliție cu un cuțit. Incidentul a avut loc în Arondismentul 18 al capitalei Franței, iar în acest loc a fost instituit un perimetru de securitate.

„Ameninţat cu o armă albă, un poliţist a utilizat arma de serviciu”, a comunicat Prefectura Poliţiei din Paris. Cu doar două ore înainte de atac, doi tineri au fost condamnați de un tribunal din Paris pentru că plănuiau atacuri asupra armatei franceze.

Cei doi tineri, în vârstă de 17 și 18 ani, au fost arestați și condamnați de un tribunal din Paris, fiind acuzați de asociere cu organizații teroriste. Cei doi au folosit platforma Telegram Messenger pentru a plănui diverse atacuri. Potrivit surselor din anchetă, tânărul de 17 ani a jurat că „va face Franța să plătească pentru că s-a implicat în lupta împotriva ISIS”.

Mascații au percheziționat casele celor doi tineri și au găsit materiale de propagandă teroristă. Se pare că cel puțin unul dintre bărbați, de origine algeriană, plănuia să meargă în Irak sau Siria pentru a se alătura Statului Islamic, însă s-a răzgândit și a preferat să plănuiască atacuri teroriste pe sol francez.

Autoritățile franceze au declarat că amenințarea teroristă din Franța e mai prezentă ca niciodată.