Evenimentul Zilei > Sport > Roland Garros ar putea fi anulat! Organizatorii de la Paris spun că, deocamdată, graficul nu suferă nicio modificare
Roland Garros ar putea fi anulat! Organizatorii de la Paris spun că, deocamdată, graficul nu suferă nicio modificare

Roland Garros ar putea fi anulat! Organizatorii de la Paris spun că, deocamdată, graficul nu suferă nicio modificare

Restricţiile dure impuse, de curând, în Hexagon, de preşedintele Emmanuel Macron şi de executivul francez condus de premierul Jean Castex ar putea da peste cap cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. 

Organizatorii de la Roland Garros dau asigurări că întrecerea de la Paris nu se află deocamdată în pericol, dar recunosc că un lockdown prelungit ar putea duce la o amânare sau chiar la o anulare a acestuia. Meciurile de pe tabloul principal de la French Open urmează să debuteze în data de 23 mai şi să se întindă până în 6 iunie. Calificările vor începe încă din 17 mai.     

Preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, Gilles Moretton, spune că graficul de desfăşurare a Marelui Şlem de la Roland Garros nu va suferi, pentru moment, nicio modificare, însă acesta admite că trebuie luate în calcul şi unele scenarii negre. 

„În acest moment totul este în grafic, iar turneul se va desfăşura conform programului stabilit, dar dacă măsurile de carantină vor mai fi prelungite, atunci turneul ar putea fi anulat. Aceasta este o variantă la care nici nu vreau să mă gândesc” a explicat şeful tenisului francez. 

Fără fani în tribune

Moretton e ferm convins că tribunele din complexul parizian nu vor putea fi deschise în totalitate şi crede că, pentru început, spectatorii nu vor avea deloc acces la partidele de la Roland Garros. Preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis îşi face totuşi speranţe că, odată ce competiţia va avansa înspre fazele sale finale, autorităţile din Hexagon vor da, până la urmă, undă verde pentru deschiderea porţilor, pentru un număr limitat de fani.  

„Studiem mai multe variante, însă oricum e greu de crezut că vor fi spectatori la capacitatea maximă a arenelor. E posibil ca la început să se joace fără spectatori, iar apoi, pe parcurs, să permitem un acces limitat” a mai transmis Moretton.

Urmează discuţiile cu jucătorii

Şeful tenisului din Franţa va avea de purtat negocieri şi cu jucătorii din circuitele ATP şi WTA. De altfel, sârbul Novak Djokovic, tenismenul clasat pe locul întâi în ierarhia ATP, a declarat răspicat, după Australian Open, că jucătorii nu vor mai accepta să petreacă două săptămâni de zile în carantină, în hotel. 

Djokovic a ameninţat cu o grevă, în cazul în care se vor repeta astfel de restricţii. „Voi discuta şi cu jucătorii şi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla” a conchis Moretton.