Dorinel, "secundul" lui Gigi

Dorinel, "secundul" lui Gigi

Finanţatorul vice-campioanei României a anunţat că noul antrenor al echipei este Dorinel Munteanu. Anunţul a fost făcut public pe blogul lui Gigi Becali şi, apoi, confirmat la Telesport.

"Nimeni nu îl refuză pe Becali", spunea cel mai bogat român în această dimineaţă, adăugând că Olăroiu a venit în România doar pentru a-l consilia în alegerea unui antrenor. Patronul stelist a admis că a luat în calcul şi varianta Basarab Panduru, o altă figură emblematică pentru clubul din Ghencea. "Dorinel Munteanu nu a acceptat 100%, doar 90%. Doar o chestie de onoare l-ar putea opri pe Munti să vină, pentru că el se gândeşte la ce vor spune cei de la Cluj. În 3-4 ore o să ştim cu siguranţă", a completat Becali la Telesport.

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, Dorinel Munteanu a recunoscut că a avut două discuţii telefonice cu Becali, dar a ţinut să sublinieze că nimic nu este stabilit clar. Potrivit Prosport, Munteanu nu a plecat alături de "U" Cluj pentru meciul cu Minerul Lupeni, de sâmbătă, şi va sosi la Bucureşti pentru a semna cu Steaua.

Aseară, finanţatorul stelist declarase că Dorinel Munteanu are 80% şanse să preia Steaua după demisia lui Marius Lăcătuş. Acesta din urmă a demisionat ieri, deranjat de acuzaţiile pe care Gigi Becali i le-a adus după meciul pierdut în faţa campioanei Franţei, Olympique Lyon, scor 3-5. Munteanu, după reţeta Hagi - Lăcătuş?

Ne puteți urmări și pe Google News

Dorinel Munteanu este o figură emblematică pentru Steaua, cum sunt şi Hagi şi Lăcătuş, ultimii doi antrenori din Ghencea.

Ca antrenor, Dorinel Munteanu a antrenat pe CFR Cluj, FC Argeş, FC Vaslui, "U" Cluj. Munteanu a dus CFR-ul în prima sa finală de Intertoto, dar a decis să plece la FC Argeş, unde patronul Penescu i-a oferit un contract de 300.000 de euro. A urmat episodul Vaslui, de unde a fost demis cu scandal de patronul Adrian Porumboiu, după un meci pierdut de moldoveni chiar în faţa Stelei.

După retrogradarea în Liga 2, "U" Cluj a căutat un antrenor de valoare şi a crezut că a găsit unul în persoana lui "Munti". Universitatea a avut însă un debut dezastruos de sezon, ocupând doar locul 14 după primele 10 etape.

Citiţi şi:

EDITORIALUL EVZ: Steaua îşi devorează idolii "Steaua va avea antrenor român"

Lăcătuş, cu bune şi rele

Află ce crede Emeric Ienei despre demisia lui Lăcătuş Lăcătuş pleacă de la Steaua!