Evenimentul Zilei > Actualitate > Donează 1 miliard de dolari pentru lupta contra pandemiei. Cine este miliardarul filantrop
Donează 1 miliard de dolari pentru lupta contra pandemiei. Cine este miliardarul filantrop

Donează 1 miliard de dolari pentru lupta contra pandemiei. Cine este miliardarul filantrop

Fondatorul reţelei sociale Twitter şi a aplicaţiei Square, Jack Dorsey, a declarat că va dona 1 miliard de dolari în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, scrie BBC.

 

Donaţia reprezintă aproximativ 28% din averea totală a acestuia. El a făcut anunţul pe Twitter, scriind că „nevoile sunt din ce in ce mai urgente”, însă nu a specificat unde anume vor merge fondurile trimise pentru a combate COVID-19.

Statele Unite se confruntă cu un deficit de ventilatoare şi echipament de protecţie pentru cadrele medicale, iar mediul de afaceri este într-o formă tot mai proastă în ultimele săptămâni.

Dorsey va folosi acţiunile pe care le deţine în cadrul Square pentru a putea efectua donaţia, care fi distribuită prin intermediul Start Small Foundation, un fond de donaţii creat tot de Dorsey.

El nu este singurul miliardar din industria tech care a făcut donaţii pentru a combate coronavirusului.

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a donat 30 de milioane de dolari, o mare parte din sumă fiind concentrată asupra găsirii unui tratament, scrie businessmagazin.ro.

Șeful Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a donat 100 de milioane de dolari către cantinele sociale din Statele Unite, într-un efort de ajutorare a persoanelor care nu bani de mâncare în timpul perioadei actuale.

Și directorul executiv al Apple, Tim Cook, a anunţat luni că firma va dona provizii medicale în Italia, una dintre ţările cele mai afectate de virus.