În această seară, de la ora 20.30, va fi difuzat ultimul episod al serialului „Regina”, de pe postul Acasă TV. Cei care au urmărit păţaniile şatrei de ţigani din „Regina” vor putea, în sfârşit, să afle deznodământul poveştilor de iubire ale câtorva cupluri pe care filmul le-a făcut celebre: Regina (Diana Dumitrescu) şi Cosmin (Bogdan Albulescu), Irina (Andreea Pătraşcu) şi Codruţ (Denis Ştefan) sau Roza (Nicoleta Luciu) şi Thierry (Cabral Ibacka).

Deşi reprezentanţii postului Acasă TV susţin că, de la terminarea filmărilor şi până acum, au ţinut „sub cheie”, încuiată într-un seif , caseta cu ultimul episod al serialului, s-a aflat, totuşi, că Roza (interpretată de Nicoleta Luciu) va afla că fiul ei, Norocel, pe care-l credea mort, trăieşte şi va avea, astfel, ocazia să-l revadă. Frumoasa ţigancă va face tot posibilul să-şi recupereze „plodul”, rod al iubirii sale cu Thierry, şi va fi din nou fericită, alături de mult-iubitul ei Thierry (Cabral Ibacka), şi de proaspăt recuperatul Norocel.

Zece luni în topul audienţelor

Ca şi precedenta producţie Acasă TV, „Inimă de ţigan”, pe care de fapt acest serial o continuă, „Regina” s-a bucurat de audienţe-record în toată perioada difuzării. Personajele au fost interpretate fie de actori adevăraţi şi cunoscuţi, apreciaţi pentru activitatea lor în teatru sau în film, (cum ar fi Gheorghe Visu, Dan Condurache, Florina Cercel, Carmen Tănase, chiar şi Marin Moraru şi Gheorghe Dinică), fie de vedete ale postului, „botezate” astfel ca actori de televiziune: Diana Dumitrescu, Nicoleta Luciu sau Cabral Ibacka.

Astfel, conform datelor de audienţă furnizate de GfK România, „Regina” s-a rămas, din septembrie şi până în prezent, pe primul loc în clasamentul serialelor de producţie românească. 99% dintre episoadele telenovelei au fost lider de piaţă şi de audienţă pe intervalul orar de difuzare (seara, de la ora 20.30, deci în prime-time). O comparaţie între audienţele fiecărui episod arată că cel mai vizionat dintre ele a fost cel difuzat pe data de 26 martie 2009. Atunci, „Regina” a înregistrat un rating mediu de 13,9% şi o cotă de piaţă de 30,4% (datele sunt calculate pe segmentul femeilor din mediul urban, cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, principala categorie de public a acestui gen de producţii). Ce s-a întâmplat atunci, de telenovela a înregistrat o asemenea audienţă-record? Este vorba de episodul în care Regina s-a întors acasă, după ce fusese răpită, şi s-a reîntâlnit cu Cosmin, Cristofor (Marin Moraru), revenit la rândul lui în ţară. În acelaşi episod, în şatră s-a dat o mare petrecere, la care Rodia (Loredana Groza) a cântat în cinstea lui Stătică (Gh. Visu).

Minutul de aur din întreaga difuzare a serialului, la nivelul întregii populaţii, s-a înregistrat pe data de 5 februarie 2009, la ora 21.48, când peste 3 milioane de români erau în faţa televizoarelor pentru a se uita la aventurile şatrei.

Deşi bugetul total al telenovelei rămâne „strict secret”, ca şi în cazul celorlalte producţii Promance, responsabilii Acasă TV susţin că este vorba de cel mai scump serial românesc de până acum. Performanţa este cu atât mai notabilă cu cât concurenţa a dat semne de slăbiciune: cei de la Antena 1 au fost nevoiţi, din cauza crizei, să-şi reducă numărul de episoade al telenovelei „Fetele marinarului” la doar 70, faţă de peste o sută preconizate iniţial, în timp ce Promance şi Acasă TV au filmat întregul număr de episoade pe care le stabiliseră de la început.

Vedetele vorbesc despre film

O statistică sumară arată că cei 150 de actori implicaţi în această producţie au muncit  timp de 213 zile de filmare, din care au rezultat 7022 de secvenţe de film. Poveştile de iubire au avut ca locuri de desfăşurare atât oraşul dragostei, Paris, cât şi deşertul Sahara sau un castel din Praga.
Peste două zile, adică din 20 iunie, în fiecare sâmbătă, de la ora 20.30, Cabral Ibacka va fi gazda emisiunii „Poveştirile Reginei”, un program amplu care va spune povestea din spatele poveştii, timp de opt ediţii speciale. Telespectatorii Acasă vor putea afla în sfârşit cum s-au făcut costumele, cât de greu a fost de realizat machiajul, câte ţinute a îmbrăcat Regina pe parcursul filmărilor, cine a făcut bijuteriile lui State şi ale Flacăricăi.

Pe parcursul celor opt episoade, vor fi prezentate culisele celor mai spectaculoase secvenţe din serial: scenele filmate în deşertul Sahara când Roza şi Thierry erau fericiţi, apoi tragedia şi violul Rozei, care s-a filmat într-o cafenea din Sousse (Tunisia), secvenţele filmate la castelul medieval din Cehia, pe urmele lui Jackie Chan sau Owen Wilson, explozia cabanei în care a fost sechestrată Regina, accidentul de maşină în care Minodora şi-a pierdut copilul sau cel în urma căruia Fefe a ajuns la spital în comă. Nu vor lipsi imagini de culise de la nunta lui Gigi Dumbravă cu Pisi sau cea a lui Aurica cu Spania.

Totodată, invitaţii emisiunii „Poveştiri adevărate” care va fi difuzată astăzi, de la ora 17.30 (care se doreşte un preambul al difuzării ultimului episod), vor fi vedetele serialului: Diana Dumitrescu, Andreea Pătraşcu, Iuliana Luciu, Florin Zamfirescu, Octavian Strunilă, Doiniţa Oancea.

„Regina” în cifre

 • total zile de filmare: 213
 • număr secvenţe filmate: 7022
 • secvenţe refilmate: 17
 • total actori distribuiţi: 150
 • zilele în care s-au filmat cele mai multe secvenţe (50 secvenţe): 20 februarie, 6 martie, 12 martie
 • media de secvenţe filmate/zi: 42
 • secvenţe filmate la malul Mării Negre: 25
 • secvenţe filmate la Praga: 8
 • secvenţe filmate la Paris: 21
 • secvenţe filmate în Tunisia: 36
 • cel mai devreme echipa s-a adunat la ora 5.00 AM, pe 14 ianuarie 2009, la Cazino
 • pe data de 11 septembrie (data atentatelor de la WTC), s-a filmat prăbuşirea turnului de la Casa lui State
 • pe 28 ianuarie 2009 au fost chemaţi la filmare 48 actori; au fost filmate logodna Reginei cu Cosmin, a lui Armando cu Lenţi, la cârciuma lui Nea Fane, în paralel cu filmare la Casa Gigi


Top 3 actori cu cele mai multe zile de filmare:

1.    Bogdan Albulescu: 177
2.    Dan Condurache: 160
3.    Diana Dumitrescu: 152