Românii nu vor scăpa de Raymond Domenech (56 de ani) nici pe 5 septembrie 2009, la returul cu Franţa, din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2010. Victoria repurtată de „cocoşi“ marţi-seară, în meciul amical disputat la Paris împotriva Tunisiei, scor 3-1 (goluri Henry – două şi Benzema), dar mai ales remiza de la Constanţa (2-2 cu România, partidă jucată sâmbătă, în Grupa a 7-a a preliminariilor) i-au determinat pe şefii federaţiei de la Paris să-l reconfirme în funcţie până în 2010 pe contestatul tehnician.
 
Şi la români era anunţată o şedinţă de analiză după meciul cu Franţa, însă aceasta n-a mai avut loc. Şefii FRF îl susţin pe Piţurcă, deşi remiza ne îndepărtează de calificare.

Scandalul imnului

Partida Franţa – Tunisia a fost marcată de incidentele produse de suporterii oaspeţilor în tribunele arenei „Stade de France“. În majoritate cetăţeni francezi cu origini africane, spectatorii au fluierat „Marseilleza“. Preşedintele ţării, Nicolas Sarkozy, l-a băgat ieri în şedinţă pe Jean-Pierre Escalette, preşedintele federaţiei, urmare a „scandaloaselor incidente petrecute ieri-seară pe «Stade de France»“.

Nu e prima oară când imnul Franţei este fluierat la un meci al naţionalei. S-a mai întâmplat în 2001, la amicalul cu Algeria, şi, apoi, la un joc contra Marocului. În Franţa trăiesc peste 650.000 de tunisieni. Pe vremea când era ministru de interne, în 2003, Nicolas Sarkozy a iniţiat un proiect de lege prin care persoanele care fluieră imnul riscă până la şase luni de închisoare şi o amendă de 7.500 de euro!

François Fillon, premierul Franţei: "E o insultă pentru Franţa! Trebuia să se suspende partida. Cine fluieră imnul ar trebui să fie interzis pe stadion."