Dom' Costel a demisionat din PDL

Dom' Costel a demisionat din PDL

Democrat-liberalul Constantin Iancu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, suspectat de legături cu lumea interlopă, a demisionat, astăzi, din PDL şi din funcţia de vicepreşedinte executiv al PDL Dolj.

"Mi-am depus demisia din partid pentru a nu face rău partidului şi pentru a nu afecta imaginea partidului. Nu ştiu ce voi face de aici înainte. Deocamdată, mă aşteaptă producătorii agricoli pentru că sunt multe de făcut prin judeţ, în acest sens", a declarat Iancu, citat de Mediafax.

Acesta şi-a prezentat demisia şi din funcţia de director al ANIF, iar aceasta urma să fie aprobată ieri de Consiliul de Administraţie.

Demisia vine în urma dezvăluirilor făcute de "Evenimentul zilei", potrivit cărora Costel Iancu ar fi urmărit penal într-un dosar DIICOT pentru constituire de grup criminal organizat, lipsire de libertate şi ameninţare. Demnitarul este acuzat că ar fi ordonat, în 2006, răpirea unui om de afaceri şi a soţiei acestuia, pentru a-l determina să-i cedeze acţiunile unei companii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Radu Berceanu a declarat pentru EVZ, la declanşarea scandalului, că acuzaţiile legate de urmărirea penală a lui Costel Iancu sunt un „reload”. Potrivit lui Berceanu, scandalul a apărut la începutul campaniei electorale şi este vorba despre un dosar în care Costel Iancu „nu a avut calitate de urmărit în nici un moment”.

Cazul a ajuns şi la urechile liderului PDL Emil Boc, care a cerut ieri filialei Dolj să-l excludă din partid pe Constantin Iancu, directorul Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF).

CITIŢI ŞI:

Berceanu, scuturat pentru Dom' Costel Dom' Costel asociat cu interlopii Cimino şi Roşianu