De asemenea, Ciutacu a mai spus în direct la România Tv, de abia controlându-şi lacrimile, că înaltul ierarh a fost acuzat pe nedrept în ultimele zile ale vieţii sale.

„A plecat într-o lume mai bună, sper, Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Bucovinei, personaj complex…

Un om care nu merita, dacă mă întrebați pe mine, un biet păcătos, să plece cum a plecat, un om care a făcut multe pentru țara asta, un om care a fost acuzat că, după ce a donat 200.000 de euro pentru spitalele din Bucovina, a beneficiat de un transport de urgență cu elicopterul la București.

S-a dus, Dumnezeu să-l odihnească! Jigodiilor, vă simțiți mai bine acum? Ați scăpat de el. Dumnezeu să-l odihnească”, a declarat Ciutacu în emisiunea pe care o prezintă la România TV.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a transmis că IPS Pimen va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

„Dacă va fi posibil, slujba înmormântării se va face la Suceava, apoi trupul neînsuflețit va fi dus la această mănăstire. Încă nu a fost stabilită ziua”, a declarat miercuri Vasile Bănescu.

La scurt timp după deces, Biserica Ortodoxă Română a transmis că „a pierdut un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în ultimii 29 de ani și al cărui nume, alături de ale altor înaintași ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene”.

„În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul”, a mai precizat Bănescu.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a trecut la cele veșnice miercuri, 20 mai 2020, la ora 00:50, în urma unui al doilea atac de cord, conform portalului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, născut la 25 august 1929, avea 90 de ani, fiind cel mai în vârstă membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În urmă cu exact o lună fusese internat la Spitalul Matei Balș din București, cu simptome de pneumonie acută și infectare cu coronavirus.