Evenimentul Zilei > Actualitate > DOLIU naţional în CATALONIA în urma accidentului în care şi-a pierdut viaţa şi o studentă ROMÂNCĂ
DOLIU naţional în CATALONIA în urma accidentului în care şi-a pierdut viaţa şi o studentă ROMÂNCĂ

DOLIU naţional în CATALONIA în urma accidentului în care şi-a pierdut viaţa şi o studentă ROMÂNCĂ

Guvernul regional catalan a decretat două zile de doliu naţional în urma accidentului de autocar produs duminică în care şi-au pierdut viaţa 13 studente de diferite naţionalităţi printre care şi o româncă, studentă a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, anunţă DPA.

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor. Ministrul de Interne catalan, Jordi Jane a anunţat luni că 13 studente au murit în urma accidentului, dintre care şapte erau italience, două germane, o româncă, o franţuzoaică, o austriacă şi o uzbecă cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani.

Premierul italian Matteo Renzi și-a exprimat tristețea, într-o postare pe Twitter declarându-se 'cu inima sfâșiată pentru victimele italiene și celelalte vieți tinere frânte în accidentul din Spania'.

Potrivit cotidianului El Pais, investigațiile inițiale indică posibilitatea ca șoferul să fi adormit la volan. Conform autorităților judiciare din Barcelona, testele au arătat că șoferul nu consumase droguri sau alcool.

La bordul autocarului se aflau 61 de studenți Erasmus de diverse naționalități, care se întorceau de la un festival desfășurat la Valencia, informează AGERPRES.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: