Evenimentul ZileiMondenDoliu fără margini! A murit vocea de aur. Toată planeta a ascultat-o

Doliu fără margini! A murit vocea de aur. Toată planeta a ascultat-o

Doliu fără margini! A murit vocea de aur. Toată planeta a ascultat-o
Doliu fără margini în lumea muzicală! Elza Soares s-a stins din viață, joi, la vârsta de 91 de ani. Artista era considerată vocea de aur a Braziliei și se bucura de un succes formidabil de mai bine de 60 de ani.

Elza Soares a decedat, joi, la vârsta de 91 de ani din „cauze naturale” chiar în casa ei din Rio de Janeiro, a anunţat serviciul său de presă, scrie Le Figaro.

S-a stins din viață legenda Braziliei

„Cu mare tristeţe şi cu durere vă informăm decesul cântăreţei şi compozitoarei Elza Soares la vârsta de 91 de ani (…) în locuinţa sa din Rio de Janeiro, din cauze naturale”, se arată în comunciatul difuzat pe contul de Instagram al artistei.

Artista era considerată cea mai bună voce din Brazilia, iar fanii au putut să o asculte în peste 30 discuri. Elza a rezistat în industria muzicală mai bine de 60 de ani.

În 1999, a fost numită de către BBC „cântăreaţa braziliană a mileniului”. Elza Gomes da Conceição Soares nu a avut o viață ușoară și a devenit un real simbol al rezistenţei şi curajului spre finalul vieţii sale. Aceasta a avut o copilărie dificilă, tatăl ei era muncitor, iar mama ei îngrijitoare. S-a născut la 23 iunie într-o favelă din Rio de Janeiro. Artista a fost obligată să se căsătorească la doar 12 ani, iar la 13 ani a născut primul copil.

Artista a avut 7 copii, dar 2 au decedat prematur. La 21 de ani, Elza nu avea bani nici măcar pentru o pâine și a fost nevoită să fure pentru a își crește micuții. A avut o relație de peste 17 ani cu fotbalistul brazilian Mané Garrincha. Aceasta a dus pe lume un băiețel, dar s-a stins din viață la doar 9 ani.

„Iubita şi eterna Elza a plecat să se odihnească, dar ea vă rămâne în istoria muzicii şi în inimile noastre şi în cele ale milioanelor de fani din toată lumea. Aşa cum şi-a dorit, Elza Soares a cântat până la final”, se încheie comunicatul.

Un alt mare artist a decedat

Karim Ouellet (în vârstă de 37 de ani), un cântăreț și compozitorul canadian de origine senegaleză, s-a stins din viață chiar în locuința sa din Quebec (Canada). Autoritățile fac toate verificările pentru a afla care este cauza decesului.

„Condoleanțe familiei și celor dragi ai lui Karim Ouellet, un tânăr artist care a adus un nou stil muzicii din Quebec”, a scris Prim-ministrul Quebecului, François Legaul.

„Ultima dată când am vorbit, avea nevoie de ceva timp pentru el însuși. Avea nevoie de ceva timp doar pentru a avea un ritm diferit față de ultimul deceniu. Avea nevoie să fie mai puternic pentru a se asigura că este capabil să supraviețuiască în această afacere”, a spus Philippe Fehmiu, gazda de la ICI Musique.


Accesează: