Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al unei echipe din cadrul  Brigăzii Operațiuni Speciale Timișoara, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale, au pus în executare pe raza localității Peciu Nou doua mandate europene de arestare  emise de autoritățile belgiene cu privire la un bărbat de 64 de ani și o femeie de 43 de ani (soț și soție), ambii cetățeni belgieni, cercetați pentru comiterea infracțiunii de omor.

Impresionanta desfășurare de forțe a fost necesară având în vedere că ambii erau cunoscuți ca fiind înarmați și violenți. În timpul reținerii asupra bărbatului a fost găsită o armă de foc. Este vorba de un pistol revolver de calibru 22 mm.

Cei doi vor fi prezentați  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru derularea procedurii de predare către autoritățile belgiene.

Crimă pentru droguri

Cei doi erau dați în urmărire internațională. În urmă cu mai bine de 10 ani, în timpul unei tranzacții cu stupefiante, ei l-ar fi ucis pe dealerul de la care se aprovizionau, împușcându-l în cap.

Cei doi soți au ajuns la Peciu Nou în la puțin timp după Anul Nou. Călătoreau cu o rulotă. Ei au susținut că intenționau să se stabilească în comună, mai ales că aveau un amic localnic, pe care l-au cunoscut mai de mult, în Belgia. Nimeni nu bănuia ce secret ascundeau.

Te-ar putea interesa și: