Potrivit primelor investigaţii ale poliţiştilor chemaţi la faţa locului, copiii au fost acroşaţi cu partea din spate a autobuzului Regiei Autonome de Transport Bucureşti, şoferul declarând că nu i-a observat şi că nu ştie cum a fost posibil să-i lovească.
Micuţii au fost preluaţi de un echipaj SMURD şi transportaţi la Spitalul „Marie Curie”, din Capitală, pentru investigaţii medicale suplimentare. Potrivit coordonatorului SMURD, Bogdan Opriţa, starea celor doi copii este bună. „Nu au suferit leziuni grave”, a explicat Opriţa.
Şoferul nu consumase alcool
Şoferul care conducea autobuzul RATB 139 şi-a continuat traseul  pentru că el nu a realizat producerea accidentului cu cei doi copii, a explicat purtătorul de cuvânt al Regiei de Transport Bucureşti, Brânduşa Raeceanu. Aceasta a mai precizat că la nivelul RATB s-a declanşat o anchetă.
"Cei doi copii accidentaţi au circulat neregulamentar şi au ajuns să se lovească pe colţul din dreapta spate al autobuzului 139, venind de pe nişte străzi secundare şi circulând pe contrasens cu bicicletele. La intersecţia străzilor Suliţei cu Bachus din cartierul Ferentari ei au încercat să depăşească un autovehicul parcat pe carosabil şi aşa s-au lovit. Din ceea ce s-a discutat cu conducătorul auto, acesta nu a fost găsit vinovat la rezultatele cu alcooltestul vinovat", a explicat Brânduşa Raeceanu.
Unul dintre copii s-a lovit la un picior, iar celălalt a suferit un atac de panică.