Evenimentul Zilei > International > Doctorul care s-a ocupat de Aleksei Navalnîi după ce a fost otrăvit a murit
Doctorul care s-a ocupat de Aleksei Navalnîi după ce a fost otrăvit a murit

Doctorul care s-a ocupat de Aleksei Navalnîi după ce a fost otrăvit a murit

Serghei Maximishin, doctorul care l-ar fi îngrijit pe Aleksei Navalnîi după ce a fost otrăvit cu Novihcok, a murit „brusc”.

Doctorul care s-a ocupat de Aleksei Navalnîi după ce a fost otrăvit a murit.

Este vorba despre Serghei Maximishin, medicul șef adjunct al spitalului rus unde a fost tratat liderul opoziției Aleksei Navalnîi.

Anunțul decesului său a fost confirmat joi de către conducerea spitalului, într-un comunicat, fără să precizeze și cauza morții cadrului medical.

Spitalul a transmis, joi, un comunicat de presă, relatând că Serghei Maximishin a murit „brusc” la vârsta de 55 de ani.

Doctorul lui Aleksei Navalnîi a murit

„Cu regret, vă informăm că medicul șef adjunct pentru anestezie și resuscitare din cadrul Spitalului de Urgență №1, asistent al departamentului Universității medicale de stat din Omsk, doctor în științe medicale, Maksimishin Serghei Valentinovici a murit brusc”, se spune în comunicatul transmis de Spital, fără a se preciza cauza decesului.

Navalnîi a fost internat inițial la secția de otrăvire din cadrul spitalului de urgență Nr.1 din Omsk. A fost transportat acolo în 20 august 2020, după ce a fost otrăvit cu Novichok.

El ar fi fost otrăvit în avionul în care se afla și care care se îndrepta din Siberia către Moscova. Avionul a aterizat de urgență în Omsk, după ce starea lui Navalnîi s-a înrăutățit.

Maximishin nu a oferit nicio informare de presă, la momentul internării lui Navalnîi. În calitate de medic șef adjunct al spitalului pentru anestezie și resuscitare, el a fost unul dintre cei mai importanți medici de la nivelul spitalului, relatează CNN.

El l-a tratat pe liderul opoziției din Rusia

Leonid Volkov, șeful de cabinet al lui Navalny, a dezvăluit că Maximishin l-a îngrijit pe Aeksei Navalnîi.

 „Serghei Maximishin conducea departamentul care l-a tratat pe Alexey Navalnîi. El a fost responsabil cu tratamentul său. În special de deczia privind coma indusă medical.

Maximishim știa mai mult decât oricine altcineva despre starea lui Alexei, așa că nu pot respinge posibilitatea unui joc prostesc.

Cu toate acestea, sistemul medical din Rusia este foarte slab și nu este neobișnuit ca medicii de vârsta lui să moară brusc. Mă îndoiesc că vor exista investigații despre moartea sa”, a adăugat el.