Evenimentul Zilei > Justitie > Doctorii SRI din același „contingent” cu Tudose
Doctorii SRI din același „contingent” cu Tudose

Doctorii SRI din același „contingent” cu Tudose

În anul 2010, și-au dat doctoratul la Academia SRI și următorii:

Florian Coldea – lucrarea de doctorat a fostului director adjunct al SRI a fost făcută sub îndrumarea lui Gabriel Oprea. Coldea l-a felicitat pe Tudose pentru lucrarea sa de doctorat suspectată de plagiat. Referitor la criza guvernamentală provocată de PSD, există voci care susţin că Liviu Dragnea este influenţat în deciziile sale din ultima vreme de Florian Coldea.

Gabriel Vlase – deputatul PSD de Bacău şi-a făcut studiul de doctorat tot sub îndrumarea lui Constantin Onişor. Vlase (44 de ani) este unul dintre aproapiaţii lui Viorel Hrebenciuc, aceştia fiind prieteni de familie. Este absolvent al Politehnicii Bucureşti în 1996, dar din 2004 a devenit brusc preocupat de serviciile secrete şi siguranţa naţională. Între 2004 şi 2008 a fost vicepreşedinte al Comisiei de control SIE, iar între 2008 şi 2012 a fost preşedintele acestei comisii.

Gabriel Naghi – fost director al SPP între 2000 şi 2005, Naghi este un apropiat al lui Ion Iliescu şi Gabriel Oprea, alături de care a fost şi asociat într-o firmă. În anul 2006, el a înființat împreună cu fostul director al SRI, Radu Timofte, societatea Investigații și Securitate Omega SRL, (unde printre acţionari apărea şi Gabriel Oprea) având ca obiect de activitate investigațiile și securitatea, societate ce a fost desființată câteva luni mai târziu. Până în 2015 a fost consilier general din partea PSD, iar acum are numeroase contracte cu Primăria Capitalei.

Loredana Radu – este nepoata lui Gabriel Oprea, cel care i-a şi coordonat lucrarea de doctorat. Ea şi-a pierdut titlul de doctor după ce a fost acuzată că şi-a plagiat studiul. Este inculpată în dosarul în care fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, este acuzat de luare de mită. De asemenea ea a fost avocata lui Victor Ponta în dosarul „Turceni-Rovinari”.

Sorin Cozma – este general SRI şi până în iulie 2016 a condus direcția de Prevenire și Combatere a Terorismului. În 2016 a fost transferat la un oficiu ORNISS. Sorin Cozma este cel care, în ianuarie 2006, a ordonat o anchetă a SRI îndreptată împotriva jurnalistului Răzvan Belciuganu. Acesta din urmă era la acea dată șeful Secției „Investigații” la Jurnalul Na țional și publicase un amplu articol despre construirea Spitalului SRI de la Balotești. Este vorba de același spital care s-a aprovizionat cu substanțe dezinfectante de la Hexi Pharma, firma patronată de Dan Condrea.