Aproape un an a trecut de la cumplitul accident de maşină în care a fost implicat Anton Doboş. Anul trecut, pe 31 august, într-o noapte de sâmbătă, Toni a adormit la volan şi a intrat cu automobilul într-un TIR.

În urma impactului, fostul internaţional a ajuns la spital în stare gravă, suferind ulterior două intervenţii pe creier. După operaţii, pronosticul renumitului chirurg Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie din Cluj, a fost unul extrem de rezervat. Medicii i-au acordat doar 10 la sută şanse de supravieţuire.

Doboş şi-a revenit însă miraculos, dar a rămas cu sechele grave: nu-şi mai aduce aminte de trecutul său, nici de colegii de la Steaua sau de la echipa naţională.
 
Zilele trecute, atunci când EVZ a apelat numărul de mobil al lui Toni Doboş, era de aşteptat să răspundă soţia lui, Georgiana, însă, surprinzător, la celălalt capăt am dat peste o altă persoană. „Soţia e plecată, nu e acasă, doar cu mine puteţi vorbi. Sunt Toni”, ne-a spus fostul tricolor, cu o voce mult mai viguroasă decât cea din urmă cu câteva luni.

În afara dialogului inedit cu Toni Doboş, EVZ vă prezintă şi declaraţiile doctorului care l-a operat, Ştefan Florian, dar şi reacţia lui Bogdan Stelea, fostul său coleg de la echipa naţională.

INTERVIU

Toni şochează cu drama sa: „Nu-l recunosc pe Lăcătuş”

EVZ: Toni, cum te mai simţi? 
Anton Doboş:
Sunt OK acum.

S-a schimbat starea ta medicală faţă de lunile trecute?
E la fel. Fac aceleaşi lucruri. 

Adică?
Fac tratament şi mă odihnesc.

„100 de metri e mult pentru plimbare”

Iei mai puţine medicamente decât la început?
Acum iau trei medicamente pe zi.

Când ieşi la plimbare, eşti însoţit de cineva?
Da. Normal că e cineva lângă mine. Pot să cad. 

Dar în casă? 
Şi în casă. Dacă nu e soţia, e copilul.

Ce distanţă poţi parcurge pe jos?
Nu ştiu exact. Ca la o plimbare. 

100 de metri?
(Râde forţat). 100 de metri e mult.

Se ştie că ai avut probleme cu memoria. Ţi-ai revenit?
Nu mi-am revenit. 

În urmă cu câteva luni, soţia ta ne-a spus că nu ştii cine e Lăcătuş. Acum ştii?
Ştiu doar din ceea ce am văzut pe casete. Nu-l recunosc pe Lăcătuş după chip. E OK. Doar după nume. 

Dar de alţi colegi de echipă de la Steaua îţi aduci aminte? 
Nu ştiu nimic.

Nici că ai fost patron la Poli Timişoara şi la Cluj?
Nu. 

Ce reacţie ai avut când ai aflat că ai fost patron la acele echipe?
Am rămas surprins. De nimic nu îmi aduc aminte. Din februarie ştiu doar că trăiesc şi atât.

 Ştiai ceva despre meseria ta, înainte să afli de la soţie. Că ai fost fotbalist?
Nu-mi mai amintesc că am fost fotbalist, că am jucat fotbal.

Ştii cine e preşedintele ţării?
Nu. M-am operat la cap.

AMINTIRE

Stelea: „Toni era foarte liniştit la naţională”

Bogdan Stelea s-a arătat şocat de situaţia în care se zbate fostul său coleg de la echipa naţională. „La accidentul pe care l-a avut, toată lumea trebuie să fie fericită că e în viaţă. Nu te poţi simţi bine când nu ştii nimic despre trecutul tău. Sper din tot sufletul ca Toni să-şi revină complet. Când era la naţională, Toni era foarte liniştit, nu-l scoteai din ale lui. Rar îl vedeai supărat, se interioriza. Putea înfrunta orice, pentru că avea o fire calmă. A avut mare ghinion. Acum este un alt om. Trebuie să o ia de la zero”, ne-a spus fostul mare portar al „Generaţiei de Aur”.

Ştefan Florian, doctorul care l-a operat pe Toni, e optimist în legătură cu recuperarea sa: „Este în graficul de recuperare. În timp, îşi va recupera memoria prin exerciţii”.

10 luni au trecut de la accidentul care i-a schimbat viaţa lui Doboş. Fostul fotbalist a intrat într-un TIR, iar medicii erau atunci sceptici în privinţa şanselor sale de supravieţuire. Toni şi-a revenit miraculos, după două operaţii pe creier.