DNA: Avocat din Baroul Bucureşti, în arest preventiv, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

DNA: Avocat din Baroul Bucureşti, în arest preventiv, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe avocatul Baroului Bucureşti Ceyhun Cengizler, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată (câte trei acte materiale fiecare).

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iunie - septembrie 2012, Ceyhun Cengizler a pretins şi a primit bani de la o persoană (denunţător în prezenta cauză), promiţându-i că se va prevala de influenţa pe care o avea asupra poliţiştilor şi magistraţilor-procurori care instrumentau o cauză penală, astfel încât să îi determine să adopte o soluţie favorabilă denunţătorului.

'Concret, la data de 22 iunie 2012, după ce împotriva clientului său s-a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara, avocatul Cengizler Ceyhun i-a pretins şi a primit 4.000 lei, bani care a susţinut că erau destinaţi poliţiştilor, astfel încât aceştia să aibă o atitudine pozitivă faţă clientul său. În cursul lunii septembrie 2012, avocatul Cengizler Ceyhun a pretins şi a primit 15.000 USD de la denunţător, bani ce ar fi fost destinaţi magistraţilor care instrumentau dosarul, susţinând că îi va determina să 'îl închidă' în termen de trei săptămâni de la data plăţii', arată procurorii.

Aceştia precizează că, ulterior, tot în cursul lunii septembrie 2012, avocatul i-a pretins clientului său suma de 5.000 euro şi a primit 3.500 euro, susţinând că îi va remite poliţiştilor care lucrau în dosar, pentru ca aceştia să 'aranjeze declaraţiile' astfel încât clientul său să fie disculpat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea de-a doua faptă la care se face referire în rechizitoriu a avut loc în perioada februarie-martie 2013, când inculpatul Cengizler Ceyhun i-a promis unui alt client că 'îi va rezolva' problema judiciară cu care se confruntă prin intermediul relaţiilor sale din rândul poliţiştilor şi magistraţilor-procurori care instrumentau cauza.

'În perioada februarie - 28 martie 2013, inculpatul Cengizler Ceyhun a pretins 2.000 lei de la denunţător, pentru a-i înmâna poliţiştilor care lucrau într-o cauză a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în scopul de a-i determina să instrumenteze dosarul în aşa fel încât clientul său să poată obţine o soluţie de scoatere de sub urmărire penală. La data de 29 martie 2013, inculpatul a pretins 200 lei, promiţând că va uza de influenţa sa pentru a-i determina pe lucrătorii locului de detenţie unde tatăl denunţătorului era încarcerat să primească un pachet cu alimente', susţin procurorii.

Ei arată că în aceeaşi zi a pretins 3.000 USD, 5.000 lei şi 5.000 euro, promiţându-i denunţătorului că va uza de influenţa pe care o are asupra magistraţilor care vor judeca propunerea de arestare preventivă a tatălui său, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în aceeaşi cauză, pentru a-i determina pe aceştia să dispună cercetarea în stare de libertate a clientului său (tatăl denunţătorului).

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile aparţinând inculpatului Ceyhun Cengizler, în vederea confiscării speciale a sumelor de bani care au făcut obiectul infracţiunii de trafic de influenţă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.