Diversiunea Dante a murit la intrare: portret de mitocancă USL | VIDEO

Diversiunea Dante a murit la intrare: portret de mitocancă USL | VIDEO

Anunţată ca o posibilă "mineriadă" împotriva preşedintelui Băsescu, ziua porţilor deschise la Vila Dante s-a dovedit un eşec lamentabil al USL.

N-au treabă cu democraţia, au venit să caute robinetele de aur ale lui Ceauşescu, în vila despre care Partidul, domnul Ponta, le-a spus că-i a lui Băsescu. Sărită bine peste 60 de ani, acrită să-şi mănânce pensia de una singură împletind mileuri. Fardată strident, în concordanţă cu şlapii cu motiv turcesc, în genul Răpirii din Serai. Îmbrăcată băieţeşte, cu cămaşă cu mânecă scurtă şi bermude ca de la aviaţie. Pălăria, un fake ordinar amintind de modelul Louis Vuitton, se asortează doar cu paporniţa tot "LV" de Ciorogârla, cu fermoarul plesnit la jumătate. Acesta este portretul uselistei îndoctrinat, rămasă de pe vremea lui Iliescu. Se scandalizează la vederea bannerelor cu "Spre vila lui dottore Ponta". "Haideţi, poporul, să dăm jos bannerul", zbiară cucoana trăgând un jandarm de mânecă. Şi poporul şi jandarmul o ignoră cu graţie şi fermitate în egală măsură. Speriată de spectrul reluării rândului în plin soare, ţoapa uselistă renunţă la escaladarea zidului de la Vila Lac 3 şi se reaşează la coadă. Drăcuie în neştire, dar aşa timpul trece mai uşor. Cum, necum, îşi face loc cu coatele şi intră prima pe aleea spre vilă, pe care o străbate în ritm de semifondist. Viteza de execuţie este egalată doar de vocea de tenor pe care o foloseşte la volum maxim. "Fierbe lumeeea, fierbe ţara", apucă să zică înainte să se minuneze, sonor, de luxul vilei. Lux de care auzise probabil doar de la Ponta, fiindcă la momentul mirării nu apucase să facă cunoştinţă decât cu piatra cubică din faţa porţii. Tropăie ostentativ pe parchetul impecabil, fiind singura care se abate de la fâşia textilă pusă la dispoziţie de organizatori pentru traseul vizitatorilor. "Şase milioane mi-a luat din pensie, ăsta e parchetul meu, asta-i canapeaua mea", zice cu năduf, trântindu-se ostentantiv pe fotoliile întâlnite în cale. Cu chiu, cu vai, este readusă pe drumul cel bun, dar nu renunţă la cele şase milioane ale sale cu care îşi astenizează colegii de tur. Se pregăteşte pentru reprezentaţia de forţă, fiindcă urmează piscina, locul unde mirarea şi oripilarea mahalagioaicei ating valoarea maximă. Vrăjită de albastrul apei aproape că e gata să ajungă cu "roatele"-n sus în încercarea de a-şi croi drum voiniceşte spre bazin. Odată ajunsă la scara de inox îşi bagă piciorul cu şlap cu tot până la glezna fără - ciudat lucru - lănţugul-gablonţ la încheietură. "Care microbi, doamnă", zbiară la însoţitoarea de grup care i-a atras atenţia. "Lasă să se îmbolnăvească, acum ţi-e milă de el, parcă sunt banii tăi", zice ca un veritabil neam prost cucoana, aluzie evidentă la vecinul prezidenţiabil de peste gard, spre care se uită dând deoparte, cu brutalitate, perdelele de la geam. Pleacă îmbufnată, dar nu înainte de a transmite prin sepepişti mulţumiri domnului Ponta şi uitându-se în pământ, nu de alta, dar ar fi greu să explice de ce nu o mai isterizează bannerele agăţate de gard şi pe lângă care trece făcându-se acum că nu le vede.

Mulţi vizitatori au deschis robinetele din baie, spunând că se spală pe mâini de păcatele lui Băsescu

"Mi-a luat şase milioane din pensie. O bucată din parchetul ăsta este şi al meu. Ar trebui să-l iau acasă!" Vizitatoare la Vila Dante Aminitire cu jacuzzi

Ne puteți urmări și pe Google News

Apă rece la liber, de protocol

Până la momentul pătrunderii pe aleea pietruită se dă drumul la "burse". În ordinea importanţei, următoarele: medicamente compensate, unguente revitalizante, policlinici cu plată şi, eventual, referendum. După o coadă de circa 40 de minute la 50 de grade (inclusiv) Celsius, în care singura distracţie a fost acel simpatic "Aici sunt banii dumneavoastră" rostit invariabil de aproape toţi cei care terminaseră deja periplul, iata că intrăm. "Ne-o da şi nouă un protocol, ceva, o cafea, un suc, o atenţie" şi "Dacă-l găsim pe Băse la piscină, în chiloţi?" sunt cele mai frecvente întrebări ce chinuie neuronii vizitatorilor. Una caldă, una rece... Da, s-a dat apă rece la liber, pe post de protocol şi nu, preşedintele nu-şi făcea bazinele zilnice de sănătate. Vizita a durat în jur de opt minute, sub îndrumarea atentă a două angajate ale RAAPPS, care aveau rolul de ghid şi de păzitor al bunurilor din vilă, totdeodată. Timp în care, pentru majoritatea vizitatorilor, vehemenţa afişată la intrare s-a topit treptat, ajungându-se de la "A luat banii de la gura copilaşilor" la firescul "Baie d-asta pot să-mi fac şi eu, am văzut că e şi în comerţ". Vizitatorii au testat confortul mobilierului din holul principal al vilei Pelerinajul de la ora 10.00

Duminică, 29 iulie 2012, ora zece fără ceva. Zona Primăverii, în apropiere de Vila Dante. Mă aşteptam să ne călcăm în picioare, noi cei ce beneficiam de ultima măgărie a guvernului Ponta de dinainte de referendum. Aceea de a vizita, în baza unui program al uşilor deschise, vila pe care cică, preşedintele suspendat o alesese ca buncăr de retragere pentru marea baricadare de la bătrâneţe. Până la intrarea pe aleea spre vilă nu remarc decât un magazin de delicatese a cărui vitrină ar putea să scoată din sărite pe oricine are pensie mai mică de 1.000 de euro pe lună, şi graffiti-ul de pe asfalt care indică direcţia spre vila Dante, aparţinând lui "Dottore Victor Ponta". Cu o precizie elveţiană, la 10 fix începe migraţia spre poarta vilei. În pâlcuri de câte 50-60 de cetăţeni din care, pentru intrare la o "tranşă" sunt alese grupuri de câte 20.

Bannerele au rămas la locul lor, în ciuda protestelor simpatizanţilor USL

CITIŢI ŞI:

  • Pelerinajul organizat de Ponta în ziua votului. Pensionarii caută "robinetele de aur" ca pe vremea Împuşcatului. Pe un banner scrie: "Dante n-a plagiat!"
  • Scandalul Vila Dante. Băsescu: "Să arate cererea mea sau a Administraţiei Prezidenţiale!"
  • Scandalul Vila Dante: Ponta îşi pune subordonaţii să dea declaraţii împotriva lui Băsescu