Evenimentul Zilei > Actualitate > Dispar statiunile de schi
Dispar statiunile de schi

Dispar statiunile de schi

Pericolul tot mai evident al schimbarilor climatice si necesitatea dezvoltarii surselor ecologice de energie domina in aceste zile dezbaterile Forumului Economic Mondial de la Davos, statiune montana din estul Elvetiei, unde lipsa zapezii ilustreaza din plin consecintele incalzirii planetei.

 Pentru editia 2007, cei 2.500 de invitati ai forumului n-au mai avut deloc ocazia sa se bucure de zapada naturala care acoperea din abundenta anii trecuti celebra statiune elvetiana, situata la o altitudine de 1.560 de metri.

Ca peste tot in Alpi, doar tunurile de zapada artificiala au putut asigura piste de schi cat de cat functionale.

Temperaturile neobisnuit de ridicate din aceasta iarna au adus fluturi africani si mediteraneeni pana in Alpii austrieci.

Migdalii si tufele de primule au inceput sa infloreasca in vaile care ar trebui sa fie acoperite de zapada. Tot in Alpi a fost semnalata aparitia fluturilor migratori, precum cei din specia Amiral, care in mod normal isi petrec iarna in zonele mediteraneene mai calde.

In Austria exista circa 4.000 de specii de fluturi, insa la acest numar s-au adaugat noi specii exotice, precum molia africana.

Schimbarea climatica pune in pericol si speciile care s-au adaptat la conditiile aspre din regiunile alpine. "Ursii nu hiberneaza, aricii scormonesc dupa hrana, iar in unele state vestice, rutele pasarilor migratoare incep sa se schimbe", a aratat un zoolog din Graz.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: